Победа Трампа на изворима у САД 2016. године означила је крај ере у којој је Џорџ Сорош своје политичке пројекте финансирао новцем пореских обвезника Сједињених Америчких Држава, па је озлоглашени милијардер приморан да из свог џепа плаћа политичку машинерију коју је годинама стварао.

Медијски истраживачки центар (МРЦ) објавио је опсежне информације о томе како бројни медији широм света, допиру до 330 милиона људи месечно. Реч је броју који надмашује укупни број становника САД-а.

Тема истраживања било је 180 медијских организација, међу којима су бројни издавачи књига, новински листови, радијске и телевизијске станице, као и класичне wеб странице. Посебно се истичу Washington Post, NBC, Project Syndicate и Public News Service

Финансијски спекулант Џорџ Сорош већ је негирао своју улогу у манипулисању и финансирању глобалних медија, али је ипак потрошио преко 48 милиона долара како би потплатио истакнуте новинаре из преко 30 новинских организација.

Сорош је већ познат као један од честих финансијера свих екстремно либералних и нео-марксистичких медија у САД-у, али и широм Европе. Упркос чињеници да броје такве организације пропагирају дискриминацију особа европског порекла, хетеросексуалаца и традиционалиста, ове организације несметано делују заштићене бројним државним законима и интересним групама.

Оставите Коментар