„Слободни грађани“ који су побегли из ПСГ-а најпре због понашања Саше Јанковића, а после тога и након избора новог председника Сергеја Трифуновића, формираће ускоро нови покрет или странку, сазнаје „Ало!“.

Наша сазнања потврђује и професор Раде Вељановски, који је на челу ПСГ-а био у периоду од оставке Јанковића до избора Трифуновића, када је и отишао из тог покрета!

Вељановски, који је отворено рекао да је избор глумца за председника ПСГ-а био чиста намештаљка, те да он то место не заслужује, за наш лист истиче и да ће нова организација дефинитивно бити формирана пре марта, када ће, по свему судећи, у нашој земљи бити одржати ванредни парламентарни избори.

– Да ли ће се то што правимо звати покрет или некако другачије, остаје да видимо, али највероватније ће ускоро настати једна нова организација, која ће се састојати углавном од људи који су изашли из Покрета слободних грађана, а можда и од неких других људи, видећемо, у зависности од тога ко ће нам се још прикључити – каже Вељановски.

На питање да ли ће можда он бити на челу те нове странке, каже да ће то место вероватно припасти неком млађем.

– Не желим да будем на челу, али ћу вероватно бити у руководству те организације. Место председника припашће неком мало млађем – каже Вељановски.

Како сазнајемо, постоји шанса да се у нову политичку организацију учлани и Саша Јанковић, који је из покрета који је основао изашао након што је за председника изабран Сергеј Труфуновић.

Осим Јанковића, у новој организацији ће се наћи сигурно и дојучерашњи чланови председништва ПСГ-а Милош Марковић, Снежана Тасов, Јене Маглаи, Радомир Ђинић, Зоран Хамовић, Радомир Ђунић и највероватније Александар Оленик, који је био противкандидат Сергеја Трифуновића за председника… А управо је он према неким нашим информацијама виђен за председника нове странке на нашем политичком небу.

Нови покрет обесмислиће постојање ПСГ!

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцењује да ће појава новог покрета озбиљно уздрмати и онако готово уништен Сергејов ПСГ и на неки начин обесмислити његово постојање.

– Тај покрет или станка која се прави свакако ће бити озбиљна конкуренција покрету Сергеја Трифуновића, будући да су усмерени ка истој циљној групи. Ту ће засигурно бити цела екипа која је у ПСГ-у од почетка и та конкуренција ће у великој мери обесмислити постојање ПСГ-а. Врло је мали колач који је намењен свима њима – закључује Анђелковић.


Јелена Ђондовић