Сада смо сви Палестинци. Свако од нас живи под окупацијском владом! У Паризу полиција убија људе! Ни медији нису безбедни! Макрон једноставно убија све.
Француски новинар се присетио застрашујуц́ег тренутка када га је на протесту Жутих прслука погодила експлозивна граната-сузавац, рекавши за РТ да нема оправдања да полиција користи борбено оружје.

Током викенда је обележено годину дана од протеста Жутих прслука у Француској, при чему је независни новинар Жулијан био међу многим новинарима који су пратили јубиларне скупове у Паризу.

Све је почело мирно, али су ствари брзо измакле контроли јер је протест очигледно преузела група демонстраната у црној одец́и. „То је био прави неред. Неке сцене су личиле на урбано герилско ратовање “, присетио се касније Жулијан.

До сада сам видео врло обец́авајуц́е знакове Жутих прслука. Kао прво, они не допуштају себи да буду упуцани попут чурки. Они користе штитнике, крију лица.

Призори су нестварни. Полиција директно пуца у људе гуменим мецима или нечим сличним – њихова тела су широм улице!

Постоји врло добра шанса да ће Жути прслуци овога пута отићи право на цео “Мајдан” и почети отворену грађанску непослушност. Видим да се припрема камење, банке се пале и директно се свађају са полицијом – нико се не претвара да полиција више нец́е пуцати. Тон је потпуно другачији.

Да ли вас је ико икада тако повукао за косу? Мене јесте. Грозно је. То оставља рупе на вашој лобањи – нема шансе да ти прљави пандур не извуче сноп косе. Мрзим да изигравам белог витеза, али човече, то је најпрљавија ствар и то је стварно курвинско понашање.

Ово је сада рат закључује РТ

Leave a Reply