Украјина се постепено претвара у привезак и нову америчку државу и истовремено губи карактеристике независне државе, изјавила је заменица шефа Комитета Државне думе Русије за међународне послове Наталија Поклонска.

„Министарство правде САД назначило је тужиоца Источног округа Њујорка Ричарда Донохјуа на место координатора свим ‘пословима Украјине’. Изгледа да ће ускоро бити америчка ‘држава Ukraine’. Земља се лагано претвара у привезак хегемоније, односно платформу за размештање војних база НАТО-а и људи друге (или треће) сорте“, прокоментарисала је Поклонска на Фејсбуку.

Следите за руками: «Министерство юстиции США назначило прокурора Восточного округа Нью-Йорка Ричарда Донохью в качестве…

Gepostet von Наталья Поклонская am Freitag, 21. Februar 2020

Према тој логици, сада би председник Украјине требало да именује тужиоца неке области за координатора „свих послова САД“.

Раније је саопштено да Оружане снаге Украјине активно раде на усвајању НАТО стандарда и прва фаза реформе војске је завршена, а две нове војне базе по стандардима НАТО-а биће подигнуте у Мариупољу и Северодоњецку, практично на неколико километара од границе са Русијом и Донбасом.

Председник САД Доналд Трамп недавно је потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара. Најавио је да ће део тог новца бити искоришћен за куповину убојитог оружја.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here