Украјина се постепено претвара у привезак и нову америчку државу и истовремено губи карактеристике независне државе, изјавила је заменица шефа Комитета Државне думе Русије за међународне послове Наталија Поклонска.

„Министарство правде САД назначило је тужиоца Источног округа Њујорка Ричарда Донохјуа на место координатора свим ‘пословима Украјине’. Изгледа да ће ускоро бити америчка ‘држава Ukraine’. Земља се лагано претвара у привезак хегемоније, односно платформу за размештање војних база НАТО-а и људи друге (или треће) сорте“, прокоментарисала је Поклонска на Фејсбуку.

Према тој логици, сада би председник Украјине требало да именује тужиоца неке области за координатора „свих послова САД“.

Раније је саопштено да Оружане снаге Украјине активно раде на усвајању НАТО стандарда и прва фаза реформе војске је завршена, а две нове војне базе по стандардима НАТО-а биће подигнуте у Мариупољу и Северодоњецку, практично на неколико километара од границе са Русијом и Донбасом.

Председник САД Доналд Трамп недавно је потписао одбрамбени буџет за 2020. годину, у који су укључена и средства за војну помоћ Украјини у износу од 300 милиона долара. Најавио је да ће део тог новца бити искоришћен за куповину убојитог оружја.

Оставите Коментар