На 107. протесту грађана које организује СНС у Шапцу, поново су се чули захтеви за оставку градоначелника Зеленовића и позиви грађана да буду истрајни и подрже ову странку, како би коначно и њима било боље.

Марија Марковић, повереник Месног одбора „Камичак“ замерила је градоначелнику Зеленовићу, који уместо да решава животне проблеме грађана, баца паре на бесмислене пројекте које никад и не реализује, и позива на бојкот, иако није сигуран да ли ће бојковати или ипак изаћи на изборе.

Уместо да отвара нова радна места и води политику града која ће до тога довести, он се бави позивом на бојкот и прљаву кампању са сулудим обећањима које никада неће испунити. Он ни сам није сигуран у своју одлуку, час је за бојкот, час спрема неку комбинацију по којој би још остао на власти. Народ му то неће опростити, ту његову неодлучност и све оно што је радио током власти. Ми смо ту да им након 20 година владавине станемо на пут, да престане крадја буџета. Најновија истраживања показују да је подршка садашњој власти испод 20 одсто, са тенденцијом сталног пада. И док он позива на бојкот, држава Србија улаже у пројекте за будућност који ће довести до нових радних места. То је и аутопут Рума-Шабац и брза саобраћајница до Лознице. Запослићемо народ и повећати животни стандард – рекла је на протестном митингу у Шапцу Марија Марковић.

Одборник у градској скупштини, Ненад Плавић рекао је да овај и сваки други митинг у Шапцу против актуелне власти, показује колику подршку ужива СНС:

Нећемо одустати од наших захтева , јер желимо да на миран начин ова власт оде. Ми ћемо сачувати у власништву града све оно што су наши преци годинама стварали, а Зеленовић распродаје. На последњој градској скупштини поново смо тражили да наши најстарији суграђани добију бесплатан градски превоз. Одговорио је да нема пара у буџету за то. Наши најстарији иду у болницу са пратњом и ти људи ће платити карту за себе, али наши најстарији не треба да дају паре. Због тога што немају пара, треба да иду пешке до болнице. Он нема пара ни зашта што грађанима треба, тако је лакше рећи. Наши суседни градови са далеко мањим буџетом, дали су бесплатан превоз старијим суграђанима. Шабац има буџет од скоро 5 милијарди динара, а Лозница двоструко мање- 2. 100. 000.000 и издваја новац за бесплатан превоз. То имају грађани у Ваљеву , који има буџет од 3. 800 000.000, а Рума саво две милијарде и не одриче се повољности за старије. То су градови у којима је на власти СНС и којима је брига о градјанима на првом месту.

Ненад Плавић је додао и то, да у Шапцу не мисле ни о младим људима, о њиховој деци. Најскупљи вртић у Србији је у Шапцу. Родитељи плаћају по 7.000 динара, а у Београду само 5. 5000. У Руми свако дете има бесплатан вртић, родитељи не дају ни динара за своју децу. Политика Драгана Дјиласа је она коју следе Зеленовић и његова власт у Шапцу. Док је он био градоначелник, родитељи су плаћали 9.700 динара по детету. 15.000 родитеља су тужили град због незаконског повећања цене вртића и те спорове су добли и сав новац који им је прекомерно узиман биће враћен!!! Уједно је позвао запослене у јавним предузећима да им се придруже, како би ова власт што пре отишла.

Leave a Reply