Српски оперативци су покренули велику акцију провере свих фирми у Србији чији су власници црногорски држављани, ексклузивно сазнаје портал Борба.

Потврђено је да је оперативцима наложено да сачине списак свих фирми, као и да провере њихово пословање задњих година.

Под посебном лупом су финансијске трансакције тих предузећа ка Црној Гори, као и имовину коју поседују у Србији.

“Безбедносна служба у Србији се последњих месеци консолидовала и кренули су са акцијама провера имовине црногорских држављана, као и фирми које се воде на лица из Црне Горе или њима блиским особама. То захтева детаљну анализу и провере, али најважније је да се кренуло у истрагу”, каже извор портала Борба из безбедносних кругова.

Сумња се да се преко тих фирми, које су под лупом, пере сумњиви новац из Црне Горе и у Србију убацује у легалне токове.

Наиме, у власништву Рајка Куљаче, бившег градоначелника Будве и функционера ДПС-а налазе се бројне ексклузивне некретнине, а оне се воде на њега или њему блиска лица.

Реч је о стану у улици Проте Матеје број 60 у Београду, непокретности вредној више стотина хиљада евра, пословном простору на Новом Београду од којег приходе стиче издајући га банци, кући на Црвеном крсту у фази адаптације, простору у Карађорђевој број 36 величине 200 квадратних метара, стану у улици Цара Никола у Београду, као и непокретностима у Новом Саду и Ваљеву.

Оставите Коментар