Власти у Подгорици су за изборе 2001. године штампали преко 50.000 бланко личних карата, а сумња се да су коришћене у изборном процесу у априлу те године, ексклузивно открива портал Борба.

Личне карте су штампане у Београду, а посао је финансирао Душко Кнежевић, тада блиски сарадник и пословни партнер Мила Ђукановића.

Бивши потпредседник Владе Србије Небојша Човић потврдио је да је био сведок 2001. године када се причало о бланко личним картама за Црну Гору.

“Био сам са Зораном Ђинђићем, на отварању хале Миленијум у Вршцу. Тамо је био и Душко Кнежевић из Атлас банке. Ђинђић је тада напао Кнежевића зашто је он платио штампање 50.000 бланко личних карата за Црну Гору. Ми смо имали замрзнут платни промет са Црном Гором, па је Атлас банка то платила Заводу за израду новчаница. Као случајно се све то десило непосредно пред изборе у Црној Гори. Тачније, овај догађај у Миленијуму је био 10. или 11. априла 2001., а избори у Црној Гори су били 22. априла исте године, рекао је Човић гостујући на Пинк телевизији у емисији “Хит Твит”.

Кнежевић: Тачно је да сам платио фактуру за бланко личне карте, Мило ме замолио да то урадим

Председник Атлас Групе Душко Кнежевић у изјави за Борбу потврдио је да је пред изборе 2001. године платио фактуре за личне карте и пасоше за МУП Црне Горе.

“Тачно је да је мој први сукоб са тадашњим премијером Србије, сада покојним Зораном Ђинђићем био око плаћања рачуна МУП-а Црне Горе са рачуна Атлас банке Београд према Заводу за израду новчаница у Београду. Тада није било платног промета између Црне Горе и Србије. Ми смо имали филијалу банке у Подгорици и могли смо да вршимо интерна плаћања у оквиру банке. Не могу тачно да се сетим али је фактура била за пасоше и личне карте пред изборе у Црној Гори. Лично ме Мило Ђукановић молио да то одрадим, казао је Кнежевић.

Оставите Коментар