После више од две деценије, тераса Дома Војске Србије, некада реномирани и међу Београђанима веома популарни „биоскоп под ведрим небом“, поново је отворена за јавност, а тим поводом, програм обогатили су и филмови у црно белој техници Војнофилмског центра „Застава филм“.

Пројекцијама су присуствовали државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, као и представници Министарства одбране и Војске Србије и многобројни редовни посетиоци културних догађања у београдском Дому Војске.

Истичући значај медијске промоције добровољног служења војног рока, државни секретар Министарства одбране Александар Живковић, поздравио је окупљене у име министра одбране Александра Вулина, наглашавајући да се у спотовима „Направи искорак“ виде предности и вредности које стичу млади људи када дођу у Војску Србије.

– После три месеца индивидуалне специјалистичке обуке они се упућују у јединице у којима савлађују више нивое обуке и извршвају задатке у склопу својих јединица. Може се рећи да то представља и одређену врсту социјализације младих људи, који кроз колективни дух и заједничке вредности искаљују своју личност и учвршћују је. Живот и рад у војсци се одвија на основама заједништва, што је вредност коју непрекидно развијамо. Време проведено у војсци није изгубљено време. То је време када се стичу нова знања, искуства, навике, вредности, способности којима држава јача своју одбрану. Зато и овом медијском капмањом позивамо младе људе да се пријаве за добровољно служење војног рока с оружјем и тако савладају нове изазове у стварању безбедније и боље Србије – нагласио је државни секретар Живковић.

Advertisements
--

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here