Министар одбране Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић уручили су данас у Београду кључеве од 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и ВС.

Како је саопштило Министарство одбране, после уручења кључева, министар Вулин изјавио је да Војска Србије брине о својим припадницима и истакао да само стабилна и сигурна Србија може да води рачуна о припадницима служби безбедности.

– Сви који су своју судбину везали за систем безбедности и Војску Србије, могу да буду сигурни да ће се о њима водити рачуна и када су активна војна лица, али и када оду у пензију. Војска брине о својима, од дана када уђете у војску, докле год постојите, Војска ће налазити начина да брине о вама – рекао је Вулин.

Према његовим речима, да би Војска могла да брине о својима, потребна је јака, стабилна, сигурна Србија.

– Само политички стабилна, мирна и сигурна Србија може да води рачуна о свим припадницима служби безбедности, може да води рачуна о својој Војсци, може да се опрема, наоружава, може да побољшава квалитет живота свих припадника Војске Србије и на тај начин чува наш мир, начин живота и нашу слободу. Политичка стабилност је предуслов сваког другог успеха – поручио је министар.

Стамбено питање данас је решио и пуковник Мирослав Терзић, запослен на Универзитету одбране, а његова нова адреса од сада ће бити у новобеоградској улици Јурија Гагарина.

– Задовољан сам станом, уређен је солидно, а на стан сам чекао 22 године. У стану ћу живети са супругом и сином – каже пуковник Терзић, додајући да је веома задовољан и што је стан на доброј локацији.

Кључеве од стана данас је добила и војна службеница Гордана Бајић, запослена у Регионалном центру Министарства одбране Београд, која је на стан чекала више од три деценије.

– Добила сам гарсоњеру у улици Цара Душана у Земуну и задовољна сам, а ту ћу живети с кћерком – каже Гордана Бајић.

Оставите Коментар