На Фејсбук налогу Министарства одбране и Војске Србије објављен је промотивни видео снимак поводом приказа способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова „Одбрана слободе“, који ће бити одржан у петак, 10. маја, у Нишу, поводом Дана победе.

На снимку се виде дефилеи војске и полиције, тенкови, полицијска возила, авиони, хеликоптери и падобранци.

Министарство одбране саопштило је да ће приказ, који се одржава на основу одлуке председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, почети у 11 часова у Булевару Николе Тесле у Нишу.

Програм приказа обухвата свечани дефиле пешадијског ешелона, дефиле моторизованог ешелона, налет ваздухопловног ешелона и падобрански десант.

Планирано је учешће више од 4.000 припадника Војске Србије и МУП-а, око 300 борбених и неборбених возила и система и око 40 ваздухоплова.

Председник Србије Александар Вучић у недељу је позвао све Нишлије и људе из околине да у петак дођу на војну параду поводом Дана победе и најавио да ће присутни моћи да виде много тога новог у ваздуху.

Србија ће, каже, 10. маја показати колико је до сада напредовала, а у децембру или наредне године моћи ће да покаже пуну снагу спрског оружја и оруђа.

– Први пут ћете неке ствари које ове године набављамо моћи да видите у арсеналу српског оружја и моћи ћете да видите колико је српска војска напредовала, колико је снажнија – рекао је Вучић.

Оставите Коментар