У времену када је Влада Црне Горе оптужена од прохрватске опозиције у Црној Гори (ДПС, СДП, СД) да је просрпска и проруска, нијесмо видјели да је премијер Кривокапић потрчао на ноге Вучићу и заридао за помоћ и подршку, као што је то урадио Мило, нити је који српски пјесник из Црне Горе отишао у студио неког српског новинара који слави, рецимо, не дај Боже, трагедију Штрпци, као што је то учинио најписменији чиргилични пјесник Милорад Поповић – нијеми поштивалац послијератног усташе и злочинца, убице амбасадора Владимира Роловића, Мира Барешића.

Па и поред очите подршке коју Мило бестидно иште од западне сусједнице, црногорска већина и црногорска Влада која је аутохтона, самобитна, самостална и која је доказала историјску одговорност, сасвим окренута ЕУ агенди и ЕУ стандардима, мора да се упорно правда и доказује да не издаје принципе хуманости, просперитета и помирења, на којима је и настала.

Док славе Бљесак, Олују, Лору, Туђмана, Месића и Мира Барешића, Мило и дружина „чувају“ Црну Гору од непостојећих, урушених односа (урнисао их Мило и чиргилична елита) са Србијом и Русијом. Док ђуска са Милановићем, Милу смета руска власт и Руска црква, као да се граничимо са Русијом. Па и да се граничимо, у чему је проблем. Шта ћемо са Дерипаскиним и Абрамовичевим утицајем на политику Мила Ђукановића и Милана Роћена? Шта ћемо са утицајем Питера Манка и Нета Ротшилда на вањску политику ондашњих влада и локалних самоуправа? Шта ћемо са Камориним утицајем на модерну историју Црне Горе? Шта ћемо са азербејџанским и турским?

Сви могу, сви су пожељни и све се смије, само се мржња према Русији и Србији мора доказивати и без обзира на санкције и признање Косова*, а осуду због Крита. Дакле, чиргилицу су смислили Иво Прањковић и Јосип Силић, НВО ЦПЦ се гура од стране загребачких, бановских Црногораца, Мило је политички стасао као талац дубровачког непочинства, Хрватска из јасеновачког комплекса користи Црну Гору да би ратовала против Српства и Србије, Мило се, служећи хрватским интересима, геополитички копрца….Све просто к’о пасуљ, нарочито прављење од Србије и Русије бабароге.

Божидар Ровчанин

Оставите Коментар