Вечерас је Милан Кнежевић, један од лидера опозиционог Демократског фронта Црне Горе на скупу подршке српском народу у Црној Гори испред Цркве Светог Марка у Београду одржао запаљив говор у којем је поред осталог погрешно оптужио црногорског конзула у Београду Вука Ракочевића, да је опсервирао овај скуп за потребе црногорских обавештајних структура. Међутим, Кнежевић је запазио Ракочевића међу присутнима и помислио је да је Ракочевић добио задатак од црногорске Агенције за националну безбедност да надзире такву врсту скупа.

Међутим, према добро обавештеним изворима из Амбасаде Црне Горе у Београду, Вук Ракочевић је велики православац и верник Српске православне цркве, поштовалац њених манастира на Хиландару где је иначе често боравио молећи се пред моштима Стефана Немање утемељитеља Српске државности и писмености и иконе Богородице Тројеручице.
Такође, Ракочевићево присуство вечерашњем скупу подршке није било у складу са захтевима црногорског руководства, већ због његове интимне подршке у борби против Закона о слободи вероисповести недавно донетог у Црној Гори.

Након усвајања тог Закона, као и грешке коју је Ракочевић направио неосновано оптужујући радницу продавнице која је уступала струју за протесте испред Амбасаде Црне Горе у Београду, одлучио је да личним присуством на овом и следећим протестима против Закона о слободи вероисповести покаже свој став о наведеном питању.

Оставите Коментар