Јасно је, од злогласног Бранковића, Србија није имала већег издајника, а можда, је парадоксално и сам Вук у том пољу мањи од Вучића. Јасно је, довеле су га стране силе, мимо воље грађана, да преда Косово, уведе нас у НАТО, одрекне се братске Москве и растури СПЦ.

И, заиста, Вучић све ради у том правцу, тако плаћен, продан и уцењен. Само, дакако, није глуп и провидан као претходници.

Тако, рецимо, у његовом мандату, ниједна земља није признала Косово, али их је 17 повукло то признање, а ускоро ће тај број бити премашити цифру од 20, тврде упућени. Маже нам очи, јасно, нема другог објашњења. Чисто да би му глума била уверљивија, замислите преваранта, ујединио је (по први пут) све Србе на Космету у облику Српске листе, па су привремени органи незамисливи без тога да се и ми нешто питамо.

У тој његовој, јасно је упућенима, провидној и прозирној димној завеси, отишао је и корак даље: упркос притисцима одбио је да уведе санкције Русији. Дружи се са Путином чешће него окорели кладионичар са допуном листе, а из тог необавезног чаврљања изродили су се и нови Мигови, Турски ток и још свашта нешто. Е, мој Владимире, не знаш ти са каквим душманином радиш: пошто на челу тако велике силе обично и најчешће буду наивни и глупи људи, логично је да је овај насео на трикове и доделио високи орден Вучићу, први такав на грудима Србина после више од века. Уз Путинову аналитику, саветнике, КГБ, ГРУ, моћну спољнополитичку машинерију, таква одликовања обично грешком заврше на реверу непријатеља и превараната, јасно.

Мимо тога што је издајник, Вучић је дакако и сурови диктатор и окорели љубитељ репресије. То што није ухапсио Бошка, Ђиласа, Маринику и екипу након шамарања новинара, упада у председништво, РИК, РТС, зграду полиције, насилних непријављених протеста, вешала и тестера не сме вас збунити: он то све и не ради баш зато, да унесе пометњу међу народ.

Није Вучић само издајник и диктатор, већ је заједно са братом Андрејом и лопов и криминалац који се богати на грбачи народа. Добро, никло је десетак нових аутопутева, нове болнице, школе, фабрике, све оно што је било незамисливо претходних 30 година, али зар ћете насести на ту јефтину представу?

Једини наивнији од Путина, свакако може бити само српски патријарх – с тим да је овог Вучић купио од пара које је покрао, а није искључено, заборависмо напоменути да му је и Владимир лично на платном списку: кинта је кинта, а плата у Кремљу и није баш нека. Управо га је Иринеј одликовао, ваљда зато што успешно растура СПЦ.

Не заборавимо, за крај, однос Вучића према Србима у региону: Мила назива криминалцем, угњетачем и тлачитељом Срба којих се не одриче, Додику помаже, а Колинди је држао лекције редовно. Ко зна шта се тек иза тога крије…

И, ето дочекасмо, браћо и сестро Срби, да имамо диктатора и издајника на челу у 21. веку. Замисли те срамоте и бруке да нам председник (мој председник није) буде неко кога одликују Путин и патријарх, неко ко гради, не да Србе где год били и чува демократију?

Време је и то крајње, у памет се Срби, да нам се врате патриоте на таласу Петог октобра и опет донесу поштење, благостање и заштиту националних интереса које смо уживали 12 година, а чије плодове и данас убирамо!

Томо Ловрековић

Оставите Коментар