Нисам се сложио са доласком председника Црне Горе Мила Ђукановића у посету Босни и Херцеговини, казао је у понедељак члан Председништва БиХ, Милорад Додик, преноси Н1.

Данас је у 14 сати одржана седница државног Председништва којој су присуствовали председавајући Жељко Комшић, те чланови Милорад Додик и Шефик Џаферовић. Након седнице Додик се обратио новинарима.

Члан Председништва Босне и Херцеговине из реда српског народа казао је да се нису дотицали „проблематичних“ тема, али је додао да није дао сагласност за долазак црногорског председника Мила Ђукановића у службену посету БиХ, како је казао, имајући у виду тренутну ситуацију у Црној Гори.

Додик је реаговао на најаву председника СДС-а Мирка Шаровића који је најавио заказивање хитне седнице Народне скупштине Републике Српске. Шаровић је казао како је Додик признао да је БиХ у MAP-у што је „издаја РС-а“.

Додик је одговорио да нема ништа против сазивања седнице.

„Ми се не можемо повући из MAP-а, али нема оно што је потребно за активирање чланства у НАТО, а то је Годишњи национални програм (ANP). И План реформи није то. Шта да објашњавам Мирку Шаровићу? Немам ништа против да се закаже седница НСРС-а. Ово је само још један покушај Шаровића да добије нови мандат у Сарајеву како би наставио издају Републике Српске“, закључио је члан Председништва Босне и Херцеговине.

Оставите Коментар