Отварање “афере”, у коопродукцији српско-црногорских “опозиционих” медија и НВО МАНС, у којој се у негативном контексту помиње син предсједника Србије Александра Вучића, само је први у низу пројеката, који ће имати за циљ нападе на Србију и њене челне људе, открива портал Борба.

Позадина напада, у којима се црногорска власт вјешто скрива, а за коју други одрађују прљави посао, је економске природе, тачније, спиновано истраживање има за циљ покушај да се криминализацијом руководства Србије осујете неки економски потези које Србија намјерава да повуче у наредном периоду, а који се тичу Црне Горе. Наравно, како се буде ближила предизборна кампања у Црној Гори, тако ће “истраживања” ницати на све стране, а главни актер у њима ће бити, лако је погодити-Србија.

Само за наивне је индикативно да се наводно “истраживање” о рату кланова, у које је угуран син предсједника Србије, без иједног доказа, појавило након што је постало извјесно да ће српске фирме, са својим капиталом, кренути у куповину неких црногорских компанија. Постало је јасно, да након кризе која је изазвана корона вирусом, једина нетакнута економија у окружењу је остала српска, која наговјештава експанзију у наредном периоду. Зато је план, да се на све начине осујети Србија, кроз разне врсте криминализације, нарочито медијске, да уђе на велика врата у Црну Гору, тачније, да се врати кроз учешће у куповини или преузимању одређених компанија у Црној Гори, које ће се готово извјесно наћи на продаји.

Блискост Србије и Кине, тачније везе те двије државе које постају све јаче, као и проблеми које Црна Гора има са Кином, односно, њиховом компанијом која радио дио ауто-пута, додатни су тег о врату црногорског руководства. Страх од кинеског све већег утицаја у региону, који пријети да се прелије у Црну Гору, и то преко, за црногорске властодршце, мрске Србије, додатно пали аларме код спавача црногорског режима у медијском и НВО сектору. Готово је извјесно да ће Кина, ако већ није ушла, ући у Црну Гору на велика врата, и то захваљујући, пројекту дијела ауто-пута, који је само улазница за ту државу, која жели све веће присуство на овом дијелу Балкана.

Исто тако, готово извјесни су проблеми које Црна Гора има са кинеском компанијом, која свјесно или не, вријеме ће показати, касни са пројектом, како би се пробили рокови за наплату, а бојати се да капитала за наплату има све мање и мање. Србија, сада готово извјесно једини стратешки партнер Кине на Балкану, намјерава да потпуно преузме, оправдано, улогу лидера на Балкану, тако што ће ојачати своју економију, али и ући у корпорацијске аранжмане, што са кинеским што са другим компанијама, који значе куповину предузећа у окружењу, па и Црној Гори. На тај начин, Србија постаје економски господар Балкана, што значи да се на велика врата враћа у Црну Гору, али то очигледно ни режиму, ни многима другима око режима, не одговара.

Јер, гле чуда, у чувеном истраживању МАНС-а и медијских посленика Друге фамилије, готово да нема ријечи о спрези криминала, “кавачког” и “шкаљарског” клана, са дјеловима власти у Црној Гори. Да будемо конкретни, свједоци смо да је полицијски функционер из Котора ухапшен због веза са клановима, али о томе у овом”истраживању”, нема елаборације. Све се гура под тепих, осим фотографије сина предсједника Србије на некој журци или прослави са неким ликом, кога ти медији, а не полиција или тужилаштво доводе у везу, индиректну, са неким кланом. Том логиком, када би се данас појавила фотографија, која заиста и постоји, неких опозиционих медијских перјаница са оптуженим и осуђеним лицем које се доводи у везу са убиством власника тог медија, да ли би то значило да је и та особа са фотографије припадник криминалне организације, јер је на слици са оптуженим за убиство? Ако ћемо да се држимо тих аржина, онда се и у том случају мора ставити знак једнокасти између тог некад опозиционог медија и оптуженог за убиство власника тог медија.

Циљ “истраживања” је био јасан, да се силу на срамоту, у пакет угура Србија, да се криминализује тамошња власт и све то да се доведе у директну везу са предсједником Србије. Зато је јасно, да иза напада на Србију, не стоје режимски медији у Црној Гори, који су се повукли на резервне положаје, већ прљав посао обавља пјешадија Друге фамилије. Да се Власи не досјете, власт у Црној Гори вјешто стоји по страни, директно се не мијеша се, повукли су и своју медијску коњаницу из овог јуриша, а брисани простор су препустили другима да се доказују. И то онима који имају много путера на глави, а које управо та власт годинама држи у шаци!

Зато је потпуно јасно, сви ови напади на Србију су због бојазни да се Србија враћа у економском смислу, на велика врата у Црну Гору. Па је природан рефлекс власти у Црној Гори и њихових послушника, да покушају да осујете тај, потпуно легалан, план Србије. Циљ је јасан, нијесу медији и НВО која је радила поменуто истраживања прецркли за борбом против криминала, него их окупља мржња према Србији, али изгледа и према српским парама и кинеским све већим утицајем!

Оставите Коментар