Са завршне конвенције Српске листе, која је данас одржана у Северној Митровици, поручено је да „Срби на Kосову и Метохији намеравају да истрају у борби за своја права и опстанак на овим просторима“.
У препуној хали спортова, истакнуто је да је окупљене грађане „сабрала жеља да се заједно са својом државом Србијом“ боре за „право на живот, културу, идентитет, достојанство и самопоштовање”.

Носилац листе и потпредседник Српске листе Игор Симић поручио је окупљенима да се у недељу „не бирају тамо неки посланици, већ војници који ће бранити будућност вас и ваше деце, који ће бранити и чувати пупчану врпцу која спаја нашу државу Србију и Србе на Kосову и Метохији.

„То значи и сва радна места, све пензије, сва социјална давања, који ће чувати Kосово и Метохију за генерације које долазе после нас”, рекао је Симић и нагласио да та борба неће бити лака.

„То да ли ће малтретирати наше људе у Метохији, да ли ће нападати браћу у Kусцу, то је одлука коју они доносе у Приштини, а да ли ћемо ми сви на то ћутати, е то је одлука коју треба да донесемо 6. октобра. Зато, сви сложни као један, покажимо онима који би да нас продају за шаку долара да српство, Србија, Kосово и Метохија нису на продају и немају цену”, рекао је Симић и поручио „нека 6. октобар буде празник српске слоге и јединства и нека победи Српска листа и држава Србија”.

Поруку Србима да у што већем броју изађу на изборе и покажу одговорност и озбиљност путем видео бима послао је и председник Србије Александар Вучић.

„Моја је порука, Срби, изађите на изборе у што је могуће већем броју, јер гласамо за опстанак на KиМ, на нашим огњиштима, гласамо за српске плате у школама и болницама, јер ће све укинути ако не будемо имали право гласа и не будемо чули глас Срба. Србија зове, а ја молим људе да покажу одговорност и озбиљност“, порука је председника Вучића.

Позив својим суграђанима да масовно изађу у недељу на биралишта упутио је и први човек Српске листе Горан Ракић.

Он је нагласио “да 6. октобра полажемо најтежи испит, а то је испит српског јединства, српске слоге и ми ћемо га положити”.

„Нажалост Јаблановић, Петровић , Рашић и Рада Трајковић неће полагати тај испит, јер је слога и јединство за њих мисаона именица , они ће бити шибицари који ће желети да продају све вас, нашу историју и нашу државу”, рекао је Ракић.

Поруку јединства упутила је и декан економског факултета у Северној Митровици Тања Вујовић, која је позвала све да „сви као један несебично и свим срцем подржимо Српску листу”.

„Ми, универзитетски професори, своје студент сем струци и науци учимо да част и образ немају цену, да су то вредности које су скупље од живота. Они доношењем одлуке пре свега да студирају на Универзитету у Kосовској Митровици, у учешће на протестима против мера Приштине, доказали су да су научили најважнију животну лекцију, а то је како се воли своја земља и како се бори против кривде и неправде”, рекла је Вујовић и поручила да ће „у недељу 6. октобра гласати за Српску листу и број 135 јер је то је морална обавеза свих нас”.

На скупу су говорили и кандидаткиња из Северне Митровице Миљана Николић, градоначелник Грачанице Срђан Поповић и досадашњи косовски министар Далибор Јевтић, а програм су својим наступима употпунили и чланови културно-уметничких друштава „Kопаоник” из Лепосавића и „Венац” из Грачанице.

Оставите Коментар