Глумац Милош Биковић забринут је за дешавања на Kосову и Метохији .Српски глумац Милош Биковић изјавио је да Србија мора наћи решење косовског проблема без рата и сукоба, али да се не сме одрећи своје територије јер ће тако Kосово бити заувек изгубљено.

– Мислим да морамо наћи решење косовског питања кроз модел да избегнемо сукобе и рат, али не смемо се Kосова одрећи, јер ако то урадимо, оно ће бити заувек изгубљено. Може да буде окупирано, и привремено изгубљено, али ми не смемо и не можемо да га се одрекнемо – рекао је Биковић.

Он је додао да не зна шта се све дешава на Kосову и Метохији, али је забринут за то питање.

– Не знам шта се све дешава доле, па ми је тешко да одговорим на ово питање. Сигуран сам да није лако ономе ко мора да реши питање Kосова. Да ли оно мора да се реши одмах, веома је важно питање. Не знам ни какве су последице замрзавања дијалога. Драго ми је што не морам све то да знам и да будем тај ко доноси одлуку. Мислим да је референдум за Kосово добро решење. Ово је тежак тренутак. Не морамо да будемо сложни у вези с Kосовом, али морамо бити солидарни у заступању интереса Србије – рекао је Биковић.

На питање да ли црква треба да се меша у политику и пита у вези са Kосовом српски глумац је рекао да свакако треба да изрази свој став, али црква не треба да буде та која доноси политичке одлуке.

– Црква не треба да се меша у политику, али треба да изрази свој став. Он мора да се уважи и да се узме у разматрање кад се доносе политичке одлуке. Црква има вишевековно искуство. Преживела је све партије и државе, а опстала је и кад нисмо имали државу. Има јединствено искуство и сматрам да су недопустиви напади на цркву – рекао је он.

Познато је да српски глумац води успешно каријеру у Русији, а открио је и какав је утисак Путин оставио на њега, као и какви су односи између Русије и Србије.

– Путин је на мене оставио утисак једног великог државника. И човека који има духовну вертикалу. Не бих рекао да је Русија једини пријатељ Србији. Србија има много пријатеља. Могли бисмо те односе да развијамо и негујемо кроз културу и кинематографију. Требало би пријатеље умножити. А најважније је подсетити неке да смо пријатељи, јер су то изгледа заборавили – рекао је Биковић.

Оставите Коментар