Осиромашени уранијум може имати канцерогено дејство. Ништа ново, наизглед, али када се у обзир узме чињеница да су Американци за ово знали још 1993. године, онда је то нека врста сензације која додатно демаскира сва „ублажавајућа“ образложења која су стизала из седишта западне Алијансе у Бриселу и с друге стране Атлантика.

Ово откриће преноси на својој страници на Фејбсуку портал „Руски експрес“.

С напоменом „Строго поверљиво!“, овај портал пише да су још 1993. Американци знали све о осиромашеном уранијуму. О томе сведоче документи америчке војске у којима се дословце наводи да осиромашени уранијум може изазвати рак. У једном од докумената које можете видети у прилогу са Фејсбука између осталог пише да амерички војници морају бити обучени и упознати са последицама излагања осиромашеном уранијуму.

О овој теми пре неколико месеци Спутњик је разговарао и са ауторком књиге „Дарови милосрдног анђела“ Мирјаном Анђелковић Лукић, која је написала и бројне студије и књиге у којима се, поред катастрофалних последица коришћења уранијума, посебно акцентује и чињеница да је над Србијом заправо извршен екоцид, јер је против ње истовремено вођен и радиолошки и хемијски рат.

Томе у прилог говори и откриће поменутих докумената америчке војске који раскринкавају не само лицемеран однос западне политике према Србији све до данас, већ потврђују ауторкину тезу да је против Србије покренут по свему судећи глобални пројекат који би се могао означити само једном речју — монструозни.