Посета руског председника Владимира Путина Београду била је јуче главна тема свих медија, како српских, тако и светских! Оно што је невероватно јесте број окупљених људи испред храма Светог Саве који су дошли са само једним циљем: да Путину покажу колико је поштован и вољен у братској земљи.

Снимци из ваздуха потврдили су импозантан број Срба који је дошао у Бреоград да дочека великог Путина онако како доликује.

Прелепе слике могле су се видети у престоници, а свака од њих на свој начин је још једном потврдила нераскидиву везу између српског и руског народа.

Улицама Београда реке људи су се сливале до коначног одредишта – храма Светог Саве који је најупечатљивији симбол пријатељства два народа.

Тамо је између 120.000 и 125.000 људи сачекало шефа Кремља што је окарактерисано као највећи скуп у историји Србије од Газиместана!

Одушевљење Русијом, а посебно њеним лидером је, може се рећи, део традиције Србије па ипак треба нагласити да је последњих година та веза оснажена због добре међународне политике на којој власт у Србији инсистира.