Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и портпаролка руског Министарства спољних послова, Марија Захарова обратили су на заједничкој конференцији у Влади Србије.

Фото: informer.rs

Дачић је на конференцији изразио велико задовољство и пожелео добродошлицу великом пријатељу Србије, Марији Захаровој.

– Хвала госпођи Захаровој на изузетно пријатељском односу према Србији! Ми смо чврсто опредељени за развој даљих односа са Руском федерацијом. Наша два народа су братска и сестринска, кад год је Србији потребна нека помоћ можемо да се обратимо Русији. Председник Вучић је, као и ја, у редовном контакту с Руском федерацијом. Информишемо их о дијалогу Београда и Приштине – рекао је Дачић у обраћању на конференцији.

– Очекујемо до краја године посету председника Путина, а пре његовог доласка имаћемо седницу мешовитог комитета за сарадњу Србије и Русије – додао је шеф српске дипломатије.

Фото: Танјуг

Он је такође нагласио да Марија Захарова не верује колико је овде воле!

– Ићи ћемо у Гучу, сигуран сам да ће се изненадити тамо! Позивам је да у недељу поједемо неки москва шнит у хотелу Москва – Дачић је шармантно упутио позив Захаровој.

После српског министра спољних послова на конференцији се обратила, беспрекорно дотерана, Марија Захарова. У елегантној розе-белој хаљини и зеленим штиклама, просто је блистала.

– Наши односи две земље су на високом нивоу. Лични састанци лидера наших земаља су веома важни. Открићу вам малу тајну – недостаје нам времена за консултације. Вероватно ћемо их наставити и сутра – истакла је Захарова.

Фото: Танјуг

Дачић је додао да нема земље која се више залаже за Српске интересе од Русије. На крају конференције, шармерски је испратио Захарову и као прави џентлмен пољубио јој руку.

Подсетимо, Захарова ће са шефом српске дипломатије у току дана отпутовати у Гучу како би посетила 58. Драгачевски сабор трубача, где ће јој вечерас бити уручена плакета почасног госта Сабора.

Фото: Танјуг

МАРИЈА ПРИСТАЛА, ИДУ НА КОЛАЧЕ

– Радо ћу се одазвати позиву да у недељу идем са минстром Дачићем на москва шнит – рекла је Захарова за Информер.

М. Дакић

Извор: informer.rs