Америка не губи апетит за „уништавање држава, без обзира на то да ли то ради војним интервенцијама или на неки други начин“.

  • Русија не троши на војни буџет новца колико и САД, али зато може да уништи њихове флоте носача авиона. Американци троше огромне своте новца на приватне војне уговоре, на носаче авиона… Наша средства за уништење су јефтинија и ефикаснија – рекао је Сергеј Шојгу. руски министар одбране.

Према последњим објављеним подацима, чак пет земаља троши на одбрану више новца од Русије. То су САД, Кина, Саудијска Арабија, Индија и Француска. Међутим, човек задужен за безбедност земље сматра да то није важно.

  • Американци троше огромне количине новца на приватне војне уговоре, на носаче авиона. Да ли је Русији потребно пет или десет ударних група носача авиона с обзиром на то да ми не намеравамо никога да нападнемо? Нама су потребна средства да уништимо ударне групе носача авиона ако нас нападну. Она су много јефтинија и много ефикаснија – рекао је Шојгу.

Први човек руске војске критиковао је Вашингтон због честих интервенција у иностранству.

  • У којим државама које су напали да би у њих донели демократију је демократија процветала? Да ли су то Ирак, Авганистан или Сирија? Може се заборавити на суверенитет и независност после америчког петљања – додао је Шојгу.

Америка, додао је, не губи апетит за „уништавање држава, без обзира на то да ли то ради војним интервенцијама или на неки други начин“.

  • Наше западне колеге воле да оптуже Русију за вођење хибридног рата. Међутим, тврдим да Запад спроводи хибридни рат. САД ће сад да напусте Авганистан у рушевинама док истовремено покушавају да узбуркају Венецуелу, све у име тријумфа демократије, наравно – рекао је руски министар.

Оставите Коментар