Док Приштина наставља да шири лажну пропаганду о броју земаља које признају њену такозвану независност, број држава које признају тзв. Косово све је мањи и мањи.

МИП Краљевине Лесото, иначе једне од чланица Комонвелта, озваничило дипломатску ноту којом ова афричка земља поништава све своје досадашње потезе који би могли да указују на њено признавање Приштине.

Шта нам својом одлуком поручује Лесото:

1.) Поручује нам да је признање тзв. Косова противправни акт, а косовска сецесија међународни деликт, којем у надолазећем вишеполарном међународном поретку нема места.

2.) Поручује нам да је питање КиМ далеко од “трајно решеног” и да је неприхватљиво свако решење које темељи на једностраним потезима и на неуважавању ставова и интереса матичне државе – Србије.

3.) Дипломатска нота МИП Лесота представља праву малу лекцију Западу из познавања међународног права и представља одраз озбиљне и одговорне дипломатије. Лесото је истакао оно што Русија и Кина говоре већ годинама – да су Повеља УН, Хелсиншки завршни акт и Резолуција 1244 кључни, једини и неприкосновени оквири за решавање косовског питања.

Лесото, хвала!

Данијел Игрец