Бошко Обрадовић и Мариника Тепић из Савеза за Србију синоћ су тражили оставку министра полиције Небојше Стефановића и смену дректора полиције Владимира Ребића због снимка који се појавио на друштвеним мрежама и на основу њихових тврдњи које су испоставиле као неистине.

Иако су тврдили да снимак доказује да је у полицијским просторијама у Нишу одржан скуп Српске деснице Мише Вацића, показало се да је реч о просторијама месне заједнице.

Све је синоћ почело када је активисткиња Савеза окачила снимак скупа Деснице наводећи да се полиција злоупотребљава у политичке сврхе и тврдећи да је скуп одржан у сали Полицијске испоставе Пантелеј у Нишу.

Након тога огласили су се и лидер Двери Бошко Обрадовић захтевајући оставку министра полиције Небојше Стефановића због организације трибине политичке странке Мише Вацића у Полицијској станици у Нишу, а потом и потпредседница ССП Мариника Тепић тражећи да полицијска испостава буде затворена, Ребић смењен, а Стефановић и смењен и затворен.


Убрзо се огласила и Дирекција полиције МУП-а Србије да детаљним саопштењем у којем су навели да су апсолутно нетачни наводи појединих опозиционих политичара да се скуп „Српске деснице“ одржао у просторијама Полицијске испоставе Пантелеј.
„Поменути скуп је одржан у згради у Kњажевачкој улици која је власништво локалне самоуправе и у чијој је искључиво надлежности коришћење изнајмљивање сале у којој су били активисти „Српске деснице“. Полицијска испостава Пантелеј користи само један део поменуте зграде, али не и наведену салу, док се у другом делу овог објекта налази Месна заједница „Моше Пијаде“ наводено је у саопштењу.

Из Дирекције полиције су навели и да су шокирани изношењем скандалозних неистина од стране појединих опозиционих политичара и да апелује на све да не шире неистините информације и злоупотребљавају полицију у циљу својих политичких обрачуна, чиме наносе штету полицијским службеницима који брину о безбедности свих грађана наше земље.

Лажима на полицајце и министра по хиљадити пут
Струковно удружење полиције „др Арчибалд Рајс“ најоштрије осуђује наставак напада на полицију од стране представника Савеза за Србију и саопштава да је сада дефинитивно јасно да је у току кампања базирана на лажима, како би се дискредитовали припадници Министарства унутрашњих послова, али и министар Небојша Стефановић.

Најновији напади на полицију, који су синоћ стигли од Бошка Обрадовића и Маринике Тепић, заправо су још један покушај обмане јавности пласирањем неистина о полицији. Овога пута лаж је била да је Полицијска испостава Пантелеј једној политичкој организацији дала просторије за одржавање скупа. Да је ово апсолутна лаж одмах је потврдила и Дирекција полиције, која је објаснила да је реч о просторијама локалне самоуправе, али оно што забрињава јесте чињеница да је неко спреман да изнесе тако бруталне лажи, иако је истина лако проверљива.

Очигледно да представници Савеза за Србију више немају ни границу у својим лажима, па се чак труде и да неистина буде што скандалознија, пошто им је очигледно једини циљ скупљање јефтиних политичких поена.

Међутим, можда одговор на питање одакле овакве ниске побуде дела опозиције, треба тражити у резултатима које постиже Министарство унутрашњих послова предвођено министром Небојшом Стефановићем.

Само у протеклих неколико дана полиција је имала једну од највећих заплена хероина у Србији икада, када је одузела 77 килограма овог наркотика, а у још две акције одузето је и 113 килограма марихуане. Јасно је да се овакви резултати не свиђају наркодилерима, али када овакве резултате лажима покушавају да покрију представници дела опозиције, онда морамо сви да се забринемо.

Не кажемо да је нервоза и једних и других базирана на истим основама, али је чињеница да ови други своје незадовољство полицијом јавно испољавају. Ни мање ни више него пласирањем лажи.

Kада неко ко се декларише као политичар, знајући истину, злоупотреби неки догађа јна овако гнусан и подмукао начин, свесно рушећи углед полиције која брине о безбедности свих грађана, онда не можемо рећи да је реч о правим политичарима. Рејтинг се, драги трећеразредни политичари, гради на сасвим другачији начин, не преко леђа професионалаца који штите грађане Србије, али ако то досада нисте схватили, бојимо се да нећете ни у будуће.

Оставите Коментар