Иако нас Мило Ђукановић са својим послушницима деценијама обасипа небулозама о обнови црногорске независности и враћању националног достојанства, чињеница је да у посљедње време понижење Црне Горе досеже неслућене размере. На униформама војника Црне Горе стоје заставе тзв. Косова и Албаније.

У светлу скорашњих дешавања, и ова најновија, колико год деловала несхватљиво на први поглед, у ствари су само логичан след догађаја, последица доследне, србофобне и аутошовинистичке политике монтенегрина.

Од признања НАТО творевине такозване државе Косово, преко слања официра Војске Црне Горе на прославу Олује, ово је најновији, ако не и највећи шамар до сад Србији, и српском народу, нашим коренима и традицији.

Но, шта има логичније од тога да војници приватне државе, која Србе и Русе проглашава за терористе, а канонску цркву за највећу претњу, обуку униформе лажне државе Косово и државе Албаније.

Наиме, тридесетак километара од чувених Плитвичких језера, стотине европских и америчких војника, међу којима и тридесетак црногорских, изводе припреме за прелазак мађарске границе. Оно што је скандалозно је то да војници Црне Горе носе заставе Албаније и тзв. Републике Косово.

Они су само део од више хиљада војника из 15 чланица и нечланица НАТО које учествују у војној вежби “Immediate reponse 2019“ (ИР19), која има за циљ да тестира и побољша њихову могућност брзог размештања снага и опреме из једне у другу земљу.

Према речима поручника Аладина Хадровића, нису имали никаквих потешкоћа на том путу.

“Ова вежба ће побољшати наше односе и повезаће нас са другим савезницама и партнерским земљама. Учешћем у оваквим вежбама, припадници ВЦГ стичу веће искуство, проширују и побољшавају своје знање”, казао је он за “Вијести”.

Црна Гора послала је пешадију, део Поморског одреда и “мерцедесе”, а на вежби учествује укупно 38 припадника црногорске војске.

Највећи број је из састава Пешадијског батаљона базираних у касарни “Владимир Кнежевић Волођа” у Пљевљима

И овим чином доказано је да ни војници нити власт не стоје на бранику своје отаџбине и народа, како то желе представити, већ су пуке полуге за остваривање НАТО и велико албанских интереса, а све зарад остајања на власти која траје 30 година.

Пристајући да, за шаку евра, буду саучесници злочинцима који се деценијама „хране“ српском крвљу, Црна Гора је овим чином исписала нејсрамнију страницу у историји, и дубоко понизила све слободномислеће људе.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар