Председник СГ Јагодина Драган Марковић Палма данас је примио одбојкашицу репрезентације Србије, Стефану Вељковић. Стефани је уручен грб града, као и дрес КБК “Палмини тигрови”. У свом емотивном обраћању, јагодиснка одбојкашица захвалила се свима који су навијали за њу, а посебно Јагодини где се, како каже, увек радо враћа.

– Поносни смо на Стефану јер је она наша Јагодинка и не представља само репрезентацију Србије већ и наш град. Град Јагодина води рачуна о успешним спортистима. Она потиче из добре породице. Стефану није мотивисао новац да би постизала овакве резултате већ љубав према домовини и свом граду. Ја као човек који се бавио спортом могу да кажем да је тешко имати континуитет у спорту као што то има Стефана Вељковић. Ми, као град Јагодина наградићемо Стефану у знак захвалности за све успехе које је постигла. Волим све спортове, али сам посебно заволео женску одбојку и све утакмице сам гледао.

Њихово злато памтићу као посебан дан у животу. Овом приликом зелим да честитам Стефани и целој женској одбојкашкој репрезентацији Србије на овојеној златној медаљи. Стефана је род рођени и ми је тако и гледамо. Где год да оде Стефана је Јагодинка и ми смо на то поносни. Она је добитник Октобарске награде и сигуран сам да ће је добити и ове године. Кад једног дана буде завршила каријеру, ми се надамо да ће се она вратити у Јагодину јер је она идол младима и у том смислу много мотивише. А то је веома важно. Наше свако село има спортски терен и очекујем да ће деца масовно почети да тренирају одбојку, која је тежак колективни спорт. Држава такође води рачуна о успешним спортистима. Тешко је доћи до врха а још теже остати на врху – рекао је први човек Јагодине, Драган Марковић Палма.

Стефана Вељковић је на пријему у пратњи оца и сестре, истакла да је Јагодина њена кућа и да у обраћању јагодинској јавности, чак има и већу трему него на балкону у Београду.

– Драго ми је да имам част да се данас захвалим свом граду и председнику Марковићу на пријему. Ја сам девојка која потиче из Јагодине и овде се увек враћам јер је Јагодина моја кућа. Подршку Јагодине увек осећам. Истина је да је врло тешко остати на врху. Сигурна сам да ће женска одбојкашка репрезентација Србије играти свим срцем и убудуће, за вас и за нас. Верујте да сада имам већу трему него на балкону приликом дочека у Београду. Срце ми је пуно! Поносна сам јер знам да један овакав град и оваква држава стоје иза мене – рекла је Стефана.

Оставите Коментар