Како портал govorisrbija.rs сазнаје из извора блиских руководству Двери, ова странка се у стању драматичне кризе приближава предизборном периоду, а читав низ истакнутих чланова је напустио, или се спрема да је напусти услед прозападног курса политике коју води Бошко Обрадовић.

Кап која је прелила чашу било је потписивање декларације о заједничком наступању на београдским изборима са покретом ,,Доста је било“ (ДЈБ) Саше Радуловића, иначе осведочено проамеричког политичара у Србији, чувеног и по подршци геј парадама којим су се Двери некада оштро противиле.

Странку су из тог разлога, како јавља неколико штампаних медија, а потврђују наши извори, напустила двојица истакнутих интелектуалаца – Мило Ломпар и Коста Чавошки, чиме је покрет практично изгубио своје интелектуално језгро.

Поред њих, други човек странке – Срђан Ного, отворено одбија да учествује у предизборној кампањи са ДЈБ, а његово противљење курсу који је Обрадовић зацртао и прекид комуникације са председником покрета наводи на закључак да ни његова оставка није немогућ сценарио.

Међутим, одлука о коалицији са ДЈБ (што је портал govorisrbija.rs међу првима најавио) само је најновији у низу потреса који на светлост дана износе чињеницу да је ,,нешто труло“ у Дверима. Портал Говори Србија је раније писао о тихом расколу који је Обрадовићев заокрет ка Американцима направио унутар Двери.

Тако је, током седнице Главног одбора ове странке прошлог лета, велики део одборника оштро критиковао политику Бошка Обрадовића. Главна примедба било је Бошково пактирање са америчким структурама у Србији (од заједничког учешћа на протестима са ДС и ЛДП, до тајних састанака са представницима америчке амбасаде) и одступање од патриотске политике која је некада била у темељима ове странке. Осим тога, критике су биле упућене и на рачун корупције која је под Обрадовићем процветала унутар покрета, а немали број одборника поднео је оставке. Срђан Ного није присуствовао тој седници, али је у то време увелико подржавао струју која се супростављала Обрадовићевој самовољи.

Са одласком Чавошког, Ломпара и појединих других патриотских кадрова из Двери, као и са све извеснијом оставком Срђана Нога, тиха агонија ове (некада патриотске) странке улази у завршну фазу у којој не само да се показује да су Двери постале само још једна карика у америчком агентурном ланцу у Србији, него реалан постаје и њен нестанак са политичке сцене.

Извор: govorisrbija.rs