Упитан да ли би пристао да га интервјуише тим Роберта Милера, Трамп је на конференцији за штампу у Белој кући рекао: „Волео бих то да урадим…што је пре могуће…под заклетвом, наравно.“

Након овога, канцеларија посебног тужиоца мора да је изгледала као свлачионица Иглза када су их Викинги поразили са 38-7 на Супер Боулу. Ако би правни тим пустио Трампа да сатима одговара на питања Милерових агената, они би требало да буду протерани за несавесно поступање. Јер оно чиме се Милер овде бави није вештичарење, како би Трамп рекао. То је лов на Трампа.

Након 18 месеци истраживања о „шуровању“ Трампа и Путинове Русије приликом хаковања Демокатске националне конвенције и мејлова Џона Подесте, FBI је ударио у зид. Не успевајући да повежу Трампа са том завером, резервна опција је оптужба за ометање правде. Будући да добар тужилац може убедити пороту да подигне оптужницу и против сендвича са шунком, ова тактика је разумљива.

ИЗМИШЉАЊЕ ОПТУЖНИЦЕ
Милеров проблем је у томе што не то не може да накалеми оптужницу за лагање пред судом. А кључна тачка његове оптужнице о ометању истражног процеса, односно Трамповом отпуштању шефа FBI Џејмса Комија, почиње да делује као нешто што је Трамп требало да уради раније.

Треба узети у обзир оно што је до сада познато, тј. да су Коми и FBI обезбедили Хилари од кривичног гоњења за коришћење приватног мејла ради преношења државних тајни. Први пут када је Коми изјавио да неће бити гоњења већ је било саслушано 17 сведока, а међу њима и Клинтонова.

У првобитној верзији Клинтонова је била оптужена за „грубу безобзирност“, што је довољно за подизање оптужнице. Међутим, у следећој верзији његов тим је ту оптужбу ублажио на „екстремну немарност“. Главна тужитељка Лорета Линч тврди да је ослобађање Хилари Клинтон од оптужби било одавно у плану. Коми тврди супротно.

Такође, оно што је измењено из Комијеве изјаве је да је Хилари, када је била у иностранству, комуницирала са тадашњим председником Обамом, који је морао видети како њене поруке пролазе кроз посебан сервер. Међутим, Обама је народу рекао да је сазнао да је Хилари користила посебан сервер исто када је за то сазнао и остатак јавности.

Суђење Хилари би подразумевало да би Обама морао да се појави у својству сведока где би га питали: „Шта сте знали, и када сте то сазнали?“

Више информација је обелодањено о сарадњи ФБИ са британским шпијуном Кристофером Стилом, који је из компаније „Фјужн ЏПС“ радио прљаве послове за Хилари Клинтон. Стилове приче су заправо описивања Трампових веза са Русијом, као и наводних баханалија са проституткама у московском хотелу.

И док су сви медији у граду којима су нуђене Стилове приче одбијали да их објаве услед непоткрепљености таквих драстичних и сензационалних оптужби, Комијев FBI се намерио да то истражи.

Не само да су Стилови досијеи покренули широку истрагу FBI о Трамповој кампањи, већ су и послужили као основа за захтеве FBI да се на Трампа издају FISA налози (налози специјалног суда који издаје одобрења за надгледање лица под сумњом да су у контакту са страном тајном службом прим. прев.), баш као што је то Џеј Едгар Хувер радио својевремено са Мартином Лутером Кингом, Кенедијевима и Линдоном Џонсоном.

ВРЕМЕ НЕ РАДИ ЗА МИЛЕРА
Невероватно. FBI користи неосноване прљавштине из политикантских истраживања, које је ископао страни шпијун са кремаљским контактима, како би покренуо кампању којом ће се уништити кампања озбиљног америчког председничког кандидата. А белтвејски медији (Белтвеј- име аутопута који окружује шири центар Вашингтона, прим. прев.) на све то гледају као на забаву.

Међутим, агресивним наступом републикански конгресмени терају FBI да објави документа која Комијеве кохорте приказују у још негативнијем и пристраснијем светлу. Чини се да је та политичка клика била себи поставила за циљеве да заштити Обаму, опере Хилари, порази Трампа и обори председника којег је народ изгласао и пре него што је овај положио заклетву.

То није баш нормалан посао за наш ФБИ.

Какву су само штету ови људи нанели угледу своје агенције када конгресмени који о њима говоре користе речи попут „криминал“, „завера“, „корупција“ и „преврат“ да опишу оно што се дешавало у извршним кабинетима FBI.

Роберт Милер, наследник ове истраге, нашао се у процепу због онога што се дешавало пре њега. Милер мора подићи оптужнице пре него што и његова истрага постане предмет рада Министарства правде и њеног специјалног тужиоца.

Што се тиче Трампа, он не би требало да се подвргава било каквим саслушањима FBI агената којима ће тужиоци проследити та питања са циљем да нашег конфликтног председника ухвате у противречности са својим исказима или исказима других сведока под заклетвом. Циљ је да упадну у замку лажног сведочења.

Нека специјални тужилац преда своја питања у писаној форми и нека председник да своје одговоре у писаној форми.

На крају крајева, ово је политичко питање, питање моћи, питање тога да ли ће Трампову револуцију обезглавити припадници дубоке државе који су послати у Вашингтон са циљем да је спрече и обуздају.

Уколико је Трамп крив за покушај опструкције, онда то није ометање правде, већ ометање неправде која се спроводи против њега.

Трамп не би требало да жури у одговарању Милеру, будући да време више није на Милеровој страни.

Патрик Бјукенен

Превео Андреј Цвијановић

Извор: standard.rsbuchanan.org

--