Kлин и плоча! Иако су премијерка и министри Стефановић и Вулин означили лидера Савеза за Србију као родоначелника ријалитија, Вукосављевић узвратио да су програми које је он лансирао били „дечје обданиште“ у односу на оне који се сада емитују

Министар културе Владан Вукосављевић поново је „гурнуо прст у око“ најмоћнијим колегама у Немањиној 11 – премијерки Ани Брнабић, потпредседнику Владе и министру унутрашњих Небојши Стефановићу и министру одбране Александру Вулину пошто се практично уортачио с Драганом Ђиласом, једним од оснивача Савеза за Србију.

Иако се очекивало да ће се оградити од Ђиласа, кога су премијерка и министри означили као родоначелника ријалитија, Вукосављевић је подржао опозиционог лидера тврдећи да су такви програми које је он лансирао били „дечје обданиште“ у односу на оне који се сада емитују.

– Ничију подршку нисам тражио нити ми је она потребна. Оно што је приказивано у почетку је дечје обданиште у односу на ово што имамо данас – изјавио је Вукосављевић у интервјуу за НИН на питање како одговара министру Стефановићу на констатацију да му не смета што га брани Ђилас.

Стефановић је изјавио да му је чудно што Вукосављевићу „не смета“ подршка „оца ријалитија“ Ђиласа.

– Мени је засметало што Вукосављевићу не смета што је у његову заштиту први притрчао Ђилас. То што њему не смета да отац ријалитија у Србији буде његов заштитник мени много говори о Вукосављевићу – казао је он недавно за Kурир.

Све је, наиме, почело кад је Вукосављевић рекао да ријалити програми „духовно уништавају народ“ и предложио додатно опорезивање телевизија које емитују такав садржај. Брнабићева га је подсетила да је Ђилас кућу Великог брата изградио у Пионирском парку. Ђилас је пак узвратио да је поредити „Великог брата“ и „Задругу“ једнако бесмислено као поредити Брнабићеву и немачку канцеларку Ангелу Меркел. Реаговао је и министар Вулин, који је поручио да члан Владе не може да буде на истој страни с Ђиласом.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да је Вукосављевић на овај начин показао да се сложио с лидером опозиције:

– Питање је да ли је њихово разумевање суштинско или се подржавају само на теми ријалитија. То свакако нервира људе из власти, али не верујем да ће сад зато бити смењен. Тиме би му се дао превелик политички значај.

Брнабићева, Стефановић и Вулин јуче нису желели да коментаришу нови иступ колеге Вукосављевића.