Која је то дрскост да се одређује Модрићу и другим хрватским витезовима ко ће им певати. Колинда је била као Фрањо Туђман, свака јој част – навео је Мирослав

Фото: Н. Неговановић
Фото: Н. Неговановић
Прослављени хрватски фудбалски стручњак Мирослав Ћиро Блажевић изјавио је да би „послао у затвор“ онога ко је Томпсону, како каже, „доказаном патриоти“, забранио да даље пева на загребачком Тргу бана Јелачића приликом дочека сребрних хрватских фудбалера после Светског првенства у фудбалу.

– Ја бих одмах послао у затвор онога ко је забранио Томпсону да даље пева. Ко је тај кретен који је себи дао за право да једном доказаном патриоти забрани да пева. Која је то дрскост одређивати Модрићу и другим хрватским витезовима ко ће им певати – истакао је Блажевић у интервјуу за загребачки недељник „Глобус“.

Блажевић је хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић упоредио са првим председником Хрватске, Фрањом Туђманом, а сматра да је њено понашање, које су јој замерили многи појединци, било сасвим на месту, те да је освојила све „спонтаношћу и ентузијазмом“.

– Председници капа до пода за све што је направила. Она је освојила свет својом спонтаношћу и манифестацијом ентузијазма. Била је као Фрањо Туђман. Свака јој част – навео је Блажевић.

Мирослав Ћиро Блажевић водио је хрватску репрезентацију на СП у Француској 1998. године када је она освојила бронзану медаљу што се сматрало до ове године највећим успехом хрватског фудбала.

У јавности је познат као контроверзан тренер са низом ексентричних и провокативних изјава.

Извор: novosti.rs / Танјуг