Црногорски фудбалери, тачније синдикат фудбалских радника Црне Горе стао је на страну народа који се бори за одбрану светиња.

Можда у најтежим временима од постанка српске цркве, фудбалски радници широм Црне Горе су својим потписима бескомпромисно стали у одбрану светиња, наводи се у саопштењу фудбалских радника Црне Горе.

  • Упркос разноразним притисцима и опструкцијама којима смо изложени претходних дана, ми на овај начин показујемо јединство, храброст, бројност и солидарност који немају цијену у борби за подршку Митрополији црногорско-приморској (МЦП). Преко 220 потписа међу којима су Црногорци, Срби, Македонци али и представници римокатоличке вероисповести, а међу којима су у исто време мање и више позната фудбалска имена, желимо истаћи да смо пред Богом сви једнаки и да овде заправо бранимо право на живот. Ово су поруке које шаљемо у име свих слободоумних фудбалских радника Црне Горе. НЕ ДАМО СВЕТИЊЕ! Списак није коначан, а током наредне седмице ћемо објавити и накнадне потписе наших колега – истиче се у саопштењу.

226 садашњих бивших и садашњих фудбалских радника је за сада на списку а најпознатија имена међу њима су Симон Вукчевић, Марко Баша и Саша Петровић.

Оставите Коментар