Србин је милостив али не да на своје. Овакве ствари вам никада неће заборавити али ће вам пружити хришћанску руку помирења и поново вам дати шансу да у миру и слози градимо српску Црну Гору онако како су то радили и наши преци вековима раније.

Хвала Богу па се устоличење митрополита обавило на Цетињу као једином могућем месту за ту церомонију и хвала Богу да она нијe пропраћена жртвама. Ипак, сцене које су се догодиле су недопустиве и ово је можда и последња прилика да се одговорни обрачунају са онима који су ове нереде изазвали, а они који су подлегли тој манипулацији и били њихов део, освесте и врате тамо где су им и ђедови били.

Много је пута Србин због своје милостивости падао на истом тесту. Ово је јасан знак свима да је томе дошао крај и да не постоји више цена за коју је спреман да да на своје, макар то био и физички обрачун.

Ово је последња опомена да не испитујете својим нехришћанством наше Хришћанство јер како је рекао и наш блаженопочивши патријарх Павле: “Срби, није по Богу вршити терор али није Божије ни трпети зло”.

Принцип

Оставите Коментар