Председнику Црне Горе Милу Ђукановићу је приликом посете Берлину од више посланика немачког Бундестага сугерисано да прихвати захтев опозиције и организатора протеста „Одупри се 97000“ и да се повуче са функције, сазнају незванично „Новости“.

Ђукановићу је у немачкој предложено да се створи техничка влада. Он је, наводи овај медиј, остао „недоречен“ – није био ни за, а ни против.

„Ђукановић се у Немачкој срео са председником, али функција председника у тој земљи је више парадног карактера и много је мање важна него у Црној Гори“, казао је „Новости“ аналитичар, професор др Срђа Вукадиновић и нагласио:

„Најважнија политичка фигура Немачке је наравно Ангела Меркер која се није срела са Милом. Верујем да су Ђукановићеви саговорници од њега затражили мирну транзицију власти и формирање техничке владе. У случају да се то не деси, његова следећа адреса биће управо Меркелова“.

Вукадиновић повлачи паралелу са Хрватском и случајем Санадер и каже да се та прича сада понавља.

„Санадер није желео да прихвати сугестије из Европске комисије, као и страних амбасада у Загребу, па је уследио позив од Меркелове која му је на столу у Берлину ставила папире о мађарском ‘Молу’ и ИНА, да би на крају видели како је епилог целе приче по Санадера био погубан. Ако Ђукановић не прихвати техничку владу, десиће му се Санадерова судбина“, истиче он.

Нови протести грађана у организацији „Одупри се – 97000“ одржаће се вечерас у Подгорици.

Оставите Коментар