На улицама Црне Горе се окупило преко 200 хиљада људи. Лидери СПЦ у Црној Гори који за разлику од овоземаљских властодржаца напросто пуцају од самопоуздања (а о интелектуалним квалитетима да и не говорим), мирно и сталожено најављају да ће их у наредним окупљањима бити још више, Прослављени кошаркаш Миротић и селектор ватерполо репрезнетације Црне Горе Гојковић подржали православне вернике у одбрани светиња. Очекује се да то исто ускоро уради и Новак Ђоковић.

Црногорска власт тотално делигитимисана вечерашњим масивним одзивом грађана који има карактер опште-народног устанка.

Прорежимски медији су такође изненађени целокупном ситуацијом и своју ћутњу углавном прекидају текстовима у којима се оглашавају маргиналне личности чије је мишљење потпуно ирелевантно.

Изгледа да је од вечерас „самопрозвани“ председник Црне Горе поново напустио земљу. Његова појачана активност у циљу покушаја консолидације ДПС је нагло прекинута од петка, када му се губи сваки траг.

Са аспекта укупне стратешке ситуације, у наредним часовима треба очекивати противудар режимских снага ради барем привидног поправљања штете после вечерашњег дебакла. Могуће се и акције одмазде помраченог ума, у којима ће бити употребљено и ватрено оружје (крвопролиће). Није искључен ни унутрашњи обрачун, као ни дистанцирање прагматичног дела високих функционера ДПС уколико се услед ирационалне егоманијакалне дијагнозе одбију предлози о елегантном повлачењу закона који у суштини руши Црну Гору (читај напуштање брода који тоне).

Укратко, у наредним данима треба бити спреман на сваки сценаријо.

На основу података са којима располаже наша редакција (до 22.35ч) могу да напишем неку оквирну процену по градовима на основу великог броја извора: Никшић (35000), Подгорица (60000+ овде иду процене и до 100к), Будва (12000+), Котор (7000), Херцег Нови (15000), Бар (15000), Плужине (2000+), Колашин (5000+), Пљевља (10000+), Улцињ (немам податак), Беране (30000), Тиват (9000), Бијело Поље (20000), Жабљак (3000+), Мојковац (2000+).

Leave a Reply