Пред две стотине новобеограђана одржана је оснивачка скупштина Општинског одбора Српске деснице на Новом Београду.
Пре почетка скупштине, приказан је филм Миша који говори о националној борби председника Српске деснице Мише Вацића, који је рођен и одрастао на Новим Београду те му је посебно, како је истакао, било драго што су му његови суграђани дали подршку у овако великом броју.
Оснивачкој скупштини присуствовали су чланови председништва Српске деснице, као и посебни гости – прослављени генерали Миленко Kаришик и Драган Kијац.
За председника једногласно је изгласан Срђан Шкипина, а такође је одабрано и остало руководство одбора.
Шкипина се поздрављајући присутне осврнуо на јачање националних организација у Европи, подсећају да је управо десница у Шпанији освојила 12%, што јесте циљ и Српској десници.
Након Шкипине, Бранислав Пухало председник Савета за безбедност је рекао да је данашња бројност на оснивачкој скупштини доказ да људи у политици Српске деснице препознају искрену борбу, али пре свега у њеном лидеру Миши Вацићу који је доказани родуљуб и патриота.
„Вацић у многоме подсећа на генерала Младића, својом неисцрпном енергијом, жељом за борбом и победом, правичношћу.“, Истакао је Пухало.

Вацић се захвалио свим родољубима окупљеним на Новом Београду, подвлачећи да српски националисти коначно имају своју опцију за коју могу да гласају.“ Велики број окупљених, данас, на конституисању одбора потврђује недвосмислено да је Српска десница снага која ће на следећим изборима самостално прећи цензус. Уверен сам да је наша идеја препозната код свих српских националиста и родољуба, и да ћемо увести патриотизам у институције, што нам и јесте циљ.“, рекао је председник Српске деснице Миша Вацић, посебно се захваљујући представницима борачких и ветеранских организација, као и активним и пензионисаним војним лицима чија је подршка од изузетног значаја за будући развој Српске деснице.

 

Оставите Коментар