НАСА је изгубила 74 научника у последњих неколико година је. Неки су животе изгубили „случајно“ а неки су наводно починили „самоубиство“.

Ту је, на пример, експерт НАСА Алберто Бехар, који је изгубио живот у авионској несрећи 2015. у Лос Анђелесу. Бехар је био водећи стручњак у програму „Марс“ и пронашао је доказе о присутности воде на Марсу. Био је и стручњак за роботику, а истраживао је како роботи функционишу у тешким условима, као на пример под водом или унутар вулкана.

Права је мистерија да су последњих година животе изгубила 74 научника НАСА, а умрли су случајно или су се наводно убили. Заједничко им је било то што су сви били врхунски инжењери или медицински стручњаци и сви су изгубили животе у нејасним околностима. Овај помор изазвао је многа питања у јавности.

Само да споменемо неке од научника који су умрли под чудним околностима.

Мелисса Кетунути била је лекарка и експерт за рак, а пронађена је спаљена у свом дому, што је прилично чудан начин за самоубиство.

Гленн Тхомас и Јоеп Ланге су били на лету МХ17 који је оборен изнад источног дела Украјине 2014. Тхомас и Ланге су путовали на конференцију  о еболи и АИДС, али су погинули пре него су стигли на конференцију.

Др. Анне Сзареwски (53) била је светски стручњак за рак матернице и направила је цјепиво против рака грлића матернице.

Од свих пронађених мртвих научника, најконтроверзнија је смрт инжењера електротехнике Сханеа Трумана Тодда 2012. године. Његово тело је остављено у мртвачници у Сингапуру.

У то време Труман је развијао посебан уређај за Кину за којег се говорило да одбрамбено оружје. Његова породица је касније устврдила да је Схане био забринут за свој живот, јер је својим послом наводно угрожавао америчку националну сигурност.

Последњег дана посла у Кини је пронађен мртав. Његова је породица је тражила одговоре и покренула је кампању како би сазнала истину. Међутим, иако су кинески дужносници обећали да ће открити да ли је реч о убиству или самоубиству, али породица никада није добила никакав одговор.

То је само мали део велике загонетке о 74 научника НАСА који су преминули под чудним околностима.  Сви су радили на „посебно важним експериментима“.

Након свега, логично је се запитати се да ли је њихова смрт случајна, или има везе с нечим што су знали, па су их морали ућуткати?

Теоретичари завере тврде да су сазнали нешто осетљиво што америчка влада није хтела да се открије.

--