Након серије памфлетских садржаја и аутошовинистичке пропаганде која се годинама бесомучно емитује на националним фреквенцијама, коначно имамо први српски, анти-жути документарни филм!

Прва епизода серијала “Аутсајдер”, ауторског пројекта иза којег стоји новинар Томо Ловрековић, отвара многе забрањене и никада до сада обрађене теме, због којих је дубока жута дубоко уздрмана.

  • Ми нисмо Сорошеви бандити и плаћеници, па да за дневнице пљујемо по свом народу и да вас убеђујемо како је време жутих било време благостања и дивоте. По први пут, можете чути како су по налогу НАТО-а отпуштани прогањани часни и поштени официр само зато што су волели своју земљу и кроз какав су пакао пролазили, како је било забрањено спомињати Кошаре и сећати се бомбардовања, али и како су топљени тенкови – каже за наш портал Ловрековић и истиче да је посебан део филма посвећен репресији и пребијању свих неистомишљеника.
  • Сви ти вајни аутори документараца ниједном нису смели да кажу да је жути режим први после ’41-те у Европи забранио двоје новина, само јер су писали оно што им се није свидело. Нико од њих, плаћеника задужених за љубљене амбасадорских стопа и ципела, није рекао да је тај демократски режим убио Ранка Панића или да су хапшени и кесама гушени малолетници, јер су мислили другачије од онога што је Велики Брат говорио, да су људи отпуштани због другачијег политичког ставе – закључује наш саговорник.

У филму говоре министар одбране Александар Вулин, председник Српске Деснице Миша Вацић, председник покрајинског одбора ПУПС-а Мирослав Шпановић, новинар и уредник “Афере” Градиша Катић, уредник портала “Курир” Младен Радуловић, као и новинар и политички активиста Стефан Петровић.

Leave a Reply