Војно-политички коментатор Мирослав Лазански коментарисао је јутрос изјаву Едварда П. Џозефа да ће председник Србије Александар Вучић бити смењен као још један проблематичан политичар, ако не призна лажну државу Косово.

  • Ово је безобразлук, да један аналитичар упућује такву поруку једном председнику. Ово звучи као претња, и онда се Американци чуде што нису популарни у свету. Ово је врста неке сондаже. Није ово став Америке, ово је приватна изјава личности – каже Лазански.

Војно-политички коментатор се осврнуо и на то да из Приштини стижу невероватне вести, Приштина најваљује таксе од 100 одсто Тирани.

  • Могуће да је то нека врста игре, да покажу да су принципијелни према свима. Да дође до неке врсте трговачког рата између Приштине и Тиране – то је немогуће. Између лидера у Приштине и Тиране може доћи до одређене конкуренције. Мислим да полако почиње да се јавља нека конкуренција у тој квази држави, али све се то решава једним позивом из Вашингтона. Тај позив из Вашингтона није дошао за укидање таксе! Нико не може да ме увери да Приштина може да одоли жешћем и озбиљном притиску Вашингтона – поручује Лазански у емисији „Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи.

Говорећи о присуству Фљоре Читаку у Белој кући, Лазански истиче да се ради о лобирању.

  • Није она утицајна, утицајне су албанске паре. Бити утицајан значи имати јаку лобистичку групу и сваки месец дати одређену суму долара. Код Американаца је лобирање стављено у законске оквире. Код њих истина кошта – истиче Лазански.

Оставите Коментар