Белоруски председник Александар Лукашенко је изјавио да су догађаји у Авганистану открили праву суштину западне демократије и позвао грађане Белорусије да из тога извуку лекцију, пренела је данас белоруска агенција БелТА.

„Показали су своје право лице. Ово се могло догодити нама да су успели да покрену муњевит рат прошле године (након председничких избора 9. августа). А онда би их за пар година људи избацили напоље, а неки би се држали за точкове авиона како би одлетели одавде. Зато је потребно научити лекцију из овога и упутити наше становништво и наш народ“, рекао је Лукашенко током свечане доделе награда припадницима полиције.

Према његовим речима, у Авганистану је демонстрирана суштина западне демократије.

„Дакле, није важно што су се људи попели у отвор за стајни трап на писти. Део тела је преостао, нешто је откинуто, ноге висе. Ово није важно, ово је другачије, ово је такозвана демократија“, рекао је Лукашенко, преноси Танјуг.

Белоруски председник такође је истакао да „скривени закулисни рат против Белорусије такозваног колективног Запада никада није престајао и неће престати“.

Он је додао да се ситуација у земљи у великој мери стабилизовала, али да је и даље тешка и нема се времена за опуштање.

Према речима председника, озбиљну забринутост представљају ризици и изазови који произлазе из глобалног информационог простора.

„У току је информациони рат. И ту су сва средства добра. А ми томе морамо да се супротстављамо“, нагласио је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар