Републиканска конгресменка Марџори Тејлор Грин поднела је америчком Конгресу три резолуције за импичмент председника САД Џоа Бајдена, између осталог и због ситуације у Авганистану.

Тејлор Грин образложила је како је поднела резолуције за опозив америчког председника, због „занемаривања дужности у Авганистану“, „кршења имиграционих закона и изазивања безбедносне кризе на јужној граници“ и „узурпирања надлежности Конгреса игнорисањем одлука Врховног суда“.

Конгресменка у резолуцијама оптужује Бајдена да је „занемарио дужност“, јер није успео да „обезбеди извлачење на хиљаде америчких цивила и авганистанских савезника“ када су талибани (организација забрањена у Русији) преузели власт у Авганистану, те да је „наоружао непријатеље“ остављајући америчку војну опрему у Авганистану, преноси „Фокс њуз“.

„За само седам месеци, Џо Бајден је довео до тога да Америка изгуби поштовање целог света. Докази су јасни и његови потези су толико нечувени да мора бити опозван“, саопштила је Грин.

Републиканци су појачали критике Бајдена после успеха талибана у Авганистану. Претходно је републикански сенатор Линдзи Грејем рекао да „председник заслужује да буде опозван уколико било који Американац или Авганистанац који је помагао америчким снагама буде остављен у Авганистану после повлачења америчке војске“.

Резолуција за импичмент коју је поднела Марџори Тејлор Грин тешко да може да буде усвојена у Конгресу, наводи „Фокс њуз“, док из Беле куће нису реаговали на њен предлог.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар