У јеку борбе за српске светиње и очување идентитета данас су у својеврсну борбу кренула и два Прокупчанина Стефан Поповић и Слободан Денић.
Према сопственој жељи, двојица искрених родољуба кренули су у своју животну авантуру. Они су данас кренули из Прокупља пут Црне Горе како би показали солидарност са народом који брани светиње.

Да су скромни и искрени у својој намери, говори и чињеница да су за портал Србија Данас неколико пута напоменули да не желе да фокус буде да њима, већ на поруку коју својим гестом желе да кажу.

  • Битна је порука коју носимо. Порука је да дајемо подршку нашој браћи у Црној Гори у одбрани светиња. Ми можемо да препешачимо и земаљску куглу, али то би опет била кап у мору у односу на оно што наша браћа у српској Спарти раде – рекао је за портал Стефан Поповић.

Њих двојица су данас из цркве Светог Прокопија, свеца који је и заштитник овог града, кренули пешака пут Црне Горе, верујући да ће тако показати своју солидарност са народом који не да на своје и који брани своје светиње.

Такође, занимљива је и чињеница да је Стефан по рођењу Прокупчанин, али да је 1999.године са Kосова и Метохије опет дошао у Прокупље, док је Слободан Денић момак који сада живи у Прокупљу, али је рођен и живео на Kосову и Метохији до 1999.године.

Leave a Reply