На интернет ресурсима се појавио видео, на коме је приказано дејство високопрецизног оружја класе ваздух-земља против основног борбеног тенка којег су користили терористи у Сирији. По свему судећи удар је извршен руском навођеном бомбом КАБ-250.Такође, приказано су и видео снимци на којима се види покушај напада групе терориста која је том приликом неуспешно употребила „џихад-мобил“.

Тенк је уништен у рејону насељеног пункта Џубајин. Наиме, група од око 250 терориста “Хајат Тахрир аш-Шам” је покушала да нападне истурене групе сиријске армије, и одбаци их што даље од овог места. Терористе су подржавала два тенка, три оклопна аутомобила и седам специјално модификованих теренаца са тешким митраљезима. У једном моменту је по овој групи дејствовала авиајција, која је захваћени тенк уништила вођеном бомбом КАБ-250. Од силине експлозије тенк се разлетео у парампарчад. После овог удара терористи су прекинули даље офанзивно деловање и повукли се на полазне позиције.

Оба видео снимка је публиковало руско Министарство одбране на свом Јутјуб каналу. Кадрови су снимљени из ваздуха. По свему судећи камера је била постављена на извиђачку беспилотну летелицу.

На другом видео материјалу је приказан фрагмент борбе, у којој је групација од око 400 терориста уз подршку три тенка, четири борбена возила пешадије БВП и десет пикапова са тешким митраљезима, извела напад на предње делове сиријске војске. Захваљујући бројчаној надмоћности, ова група је успела да образује клин у сиријској одбрани дубине 500 метара. У следећој фази напада, они су покушали да кроз отворену брешу уведу један „џихад-мобил“ који је успешно уништен противтенковском вођеном ракетом.

Оставите Коментар