Потврђена је посета министра одбране Руске Федерације нашој земљи током 2020.

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком у Београду, саопштило је Министарство одбране Србије.

Министар Вулин и амбасадор Боцан-Харченко сагласили се да је сарадња две земље унапређена захваљујући одличним личним односима председника и врховних команданта Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације Александра Вучића и Владимира Путина, о чему сведочи и њихов последњи сусрет у Сочију.

Током данашњег састанка потврђена је посета министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа нашој земљи током 2020. године, а амбасадор Боцан-Харченко уручио је министру Вулину позив да учествује на „Московској конференцији“ у априлу наредне године.

Министар Вулин је поручио да је Србија посвећена војној неутралности и да води самосталну и независну спољну политику, уз истовремено одржавање добрих односа са партнерима и на Истоку и на Западу. Он је нагласио и да је ова година била најуспешнија икада по броју реализованих активности.

Како је истакао министар Вулин, Србија настоји да развија и даље унапређује сарадњу са ОДКБ, као и билатералне партнерске односе са њеним државама чланицама.

Амбасадор Боцан-Харченко истакао је да се сарадња у области одбране Србије и Руске Федерације константно развија и да војнотехничка, војноекономска и војнообразовна сарадња представљају значајан сегмент билатералне сарадње.

Оставите Коментар