Руски навијачи у Санкт Петербургу су бурно реаговали уочи утакмице Русије и Белгије на старту Европског првенства, а све због политичке поруке коју су, у сврху „борбе против расизма“, пласирали фудбалери Белгије.

Клечање пред почетак меча је принцип који је „увезен“ из Америке, као симбол покрета „Црни животи су важни“, који је током претходних председничких избора у САД злоупотребљен од стране Демократске партије и искоришћен за напад на Доналда Трампа.

Руски навијачи су бурно реаговали током „перформанса“ фудбалера Белгије, којима није било најпријатније да учествују у томе, али су остали да клече, заједно са арбитрима који су потом дали знак када је време за крај.

Перформансу се жестоко успротивио руски селектор Станислав Черчесов, који је после пораза од Белгије од 3:0 на старту такмичења поручио да његова екипа бар није клечала.

Проблем са перформансом имају и фудбалери Енглеске, њихови навијачи не желе да гледају политичке поруке, такође су реаговали звиждуцима, због чега је Фудбалски савез Енглеске упутио апел да то не чине.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар