Невероватан јавни наступ Вићенца де Луке, првог човека сиромашне регије Kампаније

Италија због корона вируса проживљава највећу кризу од Другог светског рата, апелује се на недисплиноване грађане колико и у Србији да не излазе напоље, да се не окупљају, с тим да је на Чизми ситуација далеко алармантнија.

Зато говор председника регија Kампанија Вићенца де Луке за последњих 24 часа је изазвао салве одушевљења по друштвеним мрежама.

Шта се догодило?

По уласку војске у ову регију и наставка недсициплине одређеног дела грађана, Де Лука је одржао емотивну конференцију за медије на којој је посебне минуте посветио онима који се оглушавају о наредне Владе Италије, окупљају се, прослављају…

Запретио је отворено, пред камерама, карабињерима са бацачима пламена?! Практично је упозорио на отворени рат онима који не желе да се повинују правилима карантинског понашања.

  • Чујем да се планирају прославе матура у нашој регији. Будете ли то урадили, послаћу вам карабињере са бацачима пламена – рекао је силно револтирани Де Лука у јавном говору који је преношен на телевизији.

Ову изјаву пренели су сви италијански медији, наравно ни светски не одолевају.

Најавио је борбу против корона вируса једнаку оној према људима који се неодговорно и бахато понашају у новонасталој ситуацији са корона вирусом који свакодневно односи по неколико стотина живота у Италији.

Kампанија, позната иначе по великом анимозитету грађана према северу Италије и престоници Риму је под ударом короне, број оболелих расте великом брзином, а ова јужна регија у којој су најпознатији градови Напуљ, Авелино, Салерно нема ни приближно финансијске ни медицинске могућности, као богата Ломбардија, што још више плаши челнике ове регије.

Оставите Коментар