Сатанизам је сада „најбрже растућа религија у Сједињеним Државама“, каже британски истраживач Џејмс Филипс, који упозорава да су „шансе сада толико високе да је један од 10 људи сатаниста“.

„Ово има дугу историју, али је експлодирало у последњих неколико година“, каже доктор Филлипс, академик који је специјализован за нишне религије и окултно на Окфорд Универзитету у Енглеској.

„Сигуран сам да су сада најмање 10 одсто америчког становништва сатанисти – можда и више“, каже Филипс. „Говоримо о мушкарцима и женама из свих сфера живота. Сатанизам је раширен широм земље.“

Томе су допринели и познате личности које се изјашњавају као сатанисти и медији који их прате.

„ЛА Тајмс је недавно имао текст о сатанизму, покушавајући да представи обожавање ђавола као прихватљиво. Овде у Енглеској је Гардијан, највец́и либерални лист на свету, управо објавио сличан текст. Управо сада, немојте ме питати зашто, али глобални медији, велике публикације, врше промоцију сатанизма.“

Чланак ЛА Тајмса, на кога осврнуо доктор Филипс, описује живот и сатанску праксу групе „уметника, писаца, рок музичара“ који се окупе да обожавају ђавола. Писац представља сатанисте као племените побуњенике.

Према ЛА Тајмсу, „хетеродоксна генерација нових сатаниста обара стереотипе у корист радикалне политике, феминистичке естетике и јединства у заједници“.

„У овим временима, многи људи не желе да се осећају беспомоц́но. И Луцифер је био првобитни побуњенички анђео „, каже Закари Џејмс, један од сатаниста које је интервјуисао ЛА Тајмс.

Закари и Александра Џејмс из храма Твин темпл су активни сатанисти.

Други сатански обожавалац покушава да упореди сатанизам са било којом другом друштвеном групом.

„Довољно је инспирисати људе у ЛА да се окупе“, рекао је Смит. „Али, ту је и права филозофија и средства за њено примењивање. Ритуали вас чине одговорним за рад који радите. Сатанизам не захтева идеологију, а идеологија тако често убија писмено обраћање.“

Чланак у Гардијану иде чак и даље од ЛА Тајмса у легитимизацији обожавања Сатане, изјашњавајући да је сатанска црква сада „кул“ и да је сатанизам „духовни противотров за Трампову еру“.

Чињеница да мејнстрим медији сада промовишу сатанизам као легитимни облик религиозног обожавања, једнак хришћанству, само више “кул”, не би требало никог да изненади.

Прошле године музичар Џеј-Зи описао је Исуса Христа као „првобитну лажну вест“. Мајли Сајрус је уживо поздравила Сатану на радију и тврдила да има ближе односе са ђаволом него са њеним „земаљским оцем“, Билијем Рејом. Ријана је била ухваћена да каже деци на Барбадосу да „ако Исус не одговори на своје молитве, покушајте да се молите Сатани“.

Прошле недеље Челси Клинтон је својим следбеницима Твитеру рекла да је сатанизам „религија“ која заслужује „поштовање“.

Ови инциденти су изазвали страхове широм свијета да су се Илуминати преселили у следећу фазу свог главног плана и почели да преко својих пиона – познатих личности и главних медијских кућа – да отворено промовишу тамну духовности као одрживи верски избор за оне који траже смернице.

Оставите Коментар