Као неко ко је мандатара Здравка Кривокапића поставио на место носиоца листе коалиције За будућност Црне Горе и ко је водио и управљао изборном кампањом коалиције, нећу дозволити да црногорски тајкуни украду народну вољу и састављају владу Црне Горе, изјавио је један од лидера Демократског фронта и председник Нове српске демократије Андрија Мандић.

“Ово што раде Мишко Перовић и група окупљена око друготајкунске породице је неприхватљиво за сваког честитог човека. Демократски фронт стоји заједно са својим народом и никада неће пристати да нам будућност одређују они који су милионе и милионе евра покупили у заједничким пословима са породицом Мила Ђукановића’, рекао је Мандић у писаној изјави достављеној Танјугу.

Мандић тврди да је “то недавно признао лично Мишко Перовић, када је у јавном наступу ‘легализовао’ 10 милиона Аца Ђукановића“, које је, како додаје Мандић, “брат Мила Ђукановића зграбио у приватизацији банке којом је управљала породица Перовић“.

“Примера ради, Србија је кренула напред када су тајкуни и поједини чиновници амбасада престали да састављају њену Владу. Александар Вучић, председник Србије, успео је да ослободи ту земљу штетног утицаја од тајкуна који су је пљачкали, а корумпираним чиновницама разних амбасада ставио до знања да је Србија независна држава“, истиче Мандић.

Додао је да руковођен тим искуством још једном поручује да „народну слободу нисмо освојили да би је предали у руке тајкунима“.

Подгоричке “Вијести“ објавиле су претходно да је Кривокапић пренео Мандићу да нова влада треба да има експертски карактер и да у њој нема места за било кога од лидера Нове српске демократије, Демократске народне партије и Покрета за промјене.

Мандатар Кривокапић поручио је претходно на Твитеру да се ниједна странка победничке коалиције не искључује из процеса формирања Владе, али да инсистирање на појединцима из тих коалиција није интерес грађана ни државе.

Мандић је претходног дана изјавио да сматра да је нова црногорска влада већ требало да буде формирана по, како каже, једноставном принципу, а то је да сваком припадне оно што је освојио на изборима.

Мандић је новинарима у Подгорици рекао да владу треба да чине они који су доминанто допринели смени власти Мила Ђукановића, а то су они који су са ДФ-ом били на протестима 24. октобра 2015.

Оставите Коментар