Тзв. Влада лажне државе Косова одлучила је да оснује Комисију за документовање уништавања косовског културног наслеђа током рата 1998. и 1999. године, пренела је Економија онлајн.

Министар културе, омладине и спорта привремених институција у јужној српској покрајини, Хајрула Чеку, сматра да је успостављање ове комисије важно, јер, према његовим речима, тиме званично започиње процес тражења одговорности и обештећења од Србије за намерно уништавање стотина споменика на Косову*.

„Чланови комисије биће професионалци и представници државних и професионалних институција, као и међународни стручњаци. Комисија ће узети у обзир сву документацију која је до сада припремљена„, рекао је он.

Даље је нагласио да ће ова комисија имати задатак да састави државни инвентар са свим споменицима уништеним током рата 1998. и 1999. године.

„Захтев за обештећење биће састављен у складу са међународним стандардима“, поручио је Чеку.

Бесрамно лажу и оптужују Србију: Ево ко је рушио споменике на Космету

Упркос будућим резултатима „стручне“ комисије чије су оснивање косовске* институције најавиле и безбројним покушајима тзв. државе чија је историја, култура и државност заснована на лажи – здрав разум и сведочанста јасно показују шта је истина.

А то је да су управо косовски Албанци ти који су рушили споменике, цркве и протеривали српски народ са вишевековних огњишта иако сада покушавају да своја злодела припишу Србији и Србима. Међутим, уништавање се односи и на црногорску заједницу на Космету.

Рушењем споменика Његошу званично започето уништавање српске баштине

Наиме, подсетимо, са рушењем споменика Петру II Петровићу Његошу, са приштинских улица се кренуло са гажењем и уништавањем српске културе баштине на Косову и Метохији.

Албански цивилни сектор, интелектуалци, критичари или академици никад нису осудили овакве појаве, као ни чињеницу да је усвајањем косовког Устава* избрисан и помен црногорске заједнице на Косову и Метохији.

У прилог томе, погледајте видео запис који сведочи моменат рушења споменика Петру II Петровићу Његошу и Вуку Караџићу у Приштини 1999 године, а начин на који се то чинило указује на све страхоте најбезочнијег вандализма и мржње која је произвела најпримитивнији фашизиодни реваншизам према свему што није албанско:

Поставља се питање да ли је оправдано да прва демократски изабрана Влада Црне Горе сарађује са лажном државом Косово чију је „независност“ претходна власт уз противљење преко 80 одсто становништва признала. Подсетимо, најновији „акт пријатељства“ наших „партнера“ са тзв. Косова је неосновано хапшење и задржавање црногорског држављанина Риста Јовановића.

Док „севају“ оптужбе на рачун Србије и покушава се оптужити за „геноцид“ на територији Косова и Метохије, црногорска власт усваја већ усвојене декларације о злочину у Сребреници, којим се – према мишљењима многих – српски народ додатно стигматизује и имплицитно проглашава за геноцидан народ.

О чему сведочи такав приступ нове власти у Црној Гори и актуелне Владе где су политички потези Црне Горе и тзв. Косова уперени против Србије, и да ли Црна Гора треба, с обзиром на „тонове“ који долазе од приштинских власти од ’99 када су срушили споменик Његошу, преко усвајања Устава* којим се брише помен црногорске заједнице па све до скорашњег грубог и неоснованог тамничења црногорског држављанина, наставити досадашњу политику према Косову* – отворено је питање.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар