Одустајање од бојкота избора приближило је поједине лидере ДС Сергеју Трифуновићу који је први изашао са причом о бесмислу бојкота.

Међутим, такав однос према бојкоту је оштро поделио ДС. Тренутни председник ДС Зоран Лутовац је и даље привржен идеји бојкота избора и савеза са Ђиласом.

Да би извукли ДС од савеза са Ђиласом, Јеремићем и Бошком Обрадовићем, група функционера ДС планира да смени Лутовца. Њихов циљ је савез са Сергејем Трифуновићем и ПСГ и излазак на изборе.

Већина у ДС хоће да изађе на изборе, пре свега они који локално држе власт, као на пример ДС из Шапца, не желе да бојкотују. Шутановац, Балша, Бастаћ, Душан Петровић и Зеленовић су изричито против бојкота. Сви познати из ДС су против бојкота.

Демократска странка је недавно разматрала “случај” народних посланица Наташе Вучковић и Гордане Чомић, које су учествовале у раду скупштинских одбора и закључила да бојкот парламента укључује и рад одбора. У јавности су помињане чак и дисциплинске мере за оне који се не придржавају тога.

Мада је Лутовац бранио Чомићеву и Вучковићеву што су присуствовале седници скупштинског Одбора за уставна питања сматрајући да се тиме не нарушава бојкот парламента, управо то крило ДС које је против бојкота планира да му се одужити тако што ће га скинути са лидерске позиције у странци и довести на чело ДС неког од њих две које ће ући у савез са Сергејем.

Оставите Коментар