Вриште новинари шпијунске телевизије Н1 o томе како се на представи квислинга и редитеља, Златка Павковића, односно представи финансијера из Хелсиншког одбора догодио инцидент јер је упала група националиста и ометала представу.

Ако ћемо о фамозном ,,геноциду” у Сребреници, прави израз и јесте представа. Коју је вредело гледати само због те групе националиста јер су националисти једини ментално здрав део Србије. Ако ћемо о инциденту, да, догодио се. Инцидент је сама представа у Коларчевој задужбини. Схватам да српска власт, спутана још од катастрофалног пораза у октобру 2000. године не може да реагује како би требало јер смо под окупацијом, мада би свакако морала реаговати доста боље, макар са дипломатске позиције, или још боље, преко дипломатских канала.

Али, ми као народ, иако нисмо криви за геноцид из простог разлога јер се није ни догодио, криви смо јер дозвољавамо да нам се такве ствари приписују, штавише, да о томе праве представе у нашој престоници! Праве ли тзв. Бошњаци представе о злочинима над Србима у Сарајеву, Мостару, Брчком, Оџаку, Дервенти, Лијевну, Чапљини, Коњицу, Зеници, Сердарима, Фочи, Високом и др.? Да ли Албанци праве представе о злочинима над Србима? Праве ли Хрвати представе о Јасеновцу? Не, сећате се њихове реакције када је донета одлука о том монстроузном логору? Сви они, дакле, поричу одговорност и за оно што сви знамо да се догодило јер постоје слике, снимци, записи и сведочења, а ми прихватамо одговорност и за оно што се није догодило. Прихватамо јер ћутимо и допуштамо! Ми скупа са ”страдалима” палимо свеће, молимо се за њихову душу и примамо осуде директно од њих и то са овог света, са наше земље. А некада са њима, руку под руку, обилазимо и њихове гробове. Дозвољавамо да наша престоница буде плодно тло у које ће неко садити семе неких фантомских злочина, уместо да редитељи тог типа, као и њихови послодавци буду непожељни у Србији, они су организатори и поасни гости.

Велика је наша срамота што је тих нормалних Срба било само двадесетак, а не макар две стотине, или две хиљаде. Кад смо код прихватања одговорности, надам се да ћемо је коначно прихватити и да ће број људи који спречавају читаве серије ових лажних оптужби бити доста већи из године у годину.

Срби нису починили геноцид, нигде и никада! Ратко Младић је херој! Живела Србија!

Никола Петровић

Оставите Коментар