Још јуче су „Монтенегро националисти“ разних нација и вера, обједињени мржњом према Србима, најавили да ће заштитити Цетиње од молебана и молитвеног хода православних верника, те да „Срби неће шетати Цетињем“.

Порука – „На Цетиње нема шетње“, коју су јуче папагајски понављали како скаредни ликови са Фејсбука тако и, да срамота буде већа, високи државни службеници, односила се само на – молитвену шетњу. Не и на отужну, поражавајућу шетњу новоцрногораца, који су са свих страна дошли да одбране Цетиње од литије, уједно промовишући фашизам.

Тако је град под Ловћеном дочекао да се у њему запева – „ми смо браћа испод капелице, ђе не рађа мајка издајице“, „ој четници и та ваша брада, бријаће је Ловћенска бригада“, „сад имамо нове издајице, што их народ назва посрбице“.

У овој провали бестијалне србомржње посебно забрињава чињеница да људи, окупљени данас на Цетињу, инспирацију за властите поступке проналазе у усташкој идеологији и фолклору.

Наиме, распевани „бранитељи Цетиња“ са свих крајева „Монтенегра“ отпевушили су и следеће стихове: „Црнорогрци кршни момци, ми смо браћа сви, нећете у Цетиње док смо живи ми“.

Стихови сами по себи буде искрену „сућут“ према онима који су их спевали и отпевали, али и дубоку озлојеђеност и узнемиреност код сваког здравомислећег грађанина Црне Горе.

Јер, реч је о препеву песме Томпсона, омиљеног музичара усташа у Хрватској, а по свему судећи и шире – у Монтенегру.

  • Стоји Хрват до Хрвата, ми смо браћа сви. Нећете у Чавоглаве док смо живи ми – поручио је Србима Томпсон.

А данас нешто слично и Томпсонова духовна деца, „дечки“ који себе називају Црногорцима, ђетићима…

Наравно, клицало се и фашистичком сараднику, издајнику Kрсту Зрновом Поповићу.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар